Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Pieter Weening vanaf vandaag in Baloise Tour Belgium

12-06-2019

Pieter Weening vanaf vandaag in Baloise Belgium Tour

Pieter Weening rijdt vanaf vandaag in de Baloise Belgium Tour. Na zijn etappewinst in de Ronde van Luxemburg opnieuw kansen voor de frontman van Roompot-Charles CT. Weening is in België omringd door Jan Willem van Schip, Jesper Asselman, Oscar Riesebeek, oud-winnaar Lars Boom, Senne Leysen en Michael van Staeyen.

Ook Niki Terpstra, Fabio Jakobsen en de veldrijders David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel en Ryan Kamp staan op de deelnemerslijst.

De wedstrijd is dagelijks live te volgen op Sporza, evenals het Critérium du Daphiné. Het commentaar is niet van Michel Wuyts, die kampt met de ziekte van Pfeiffer (klierkoorts). Hij wordt vervangen door Christophe Vangoor. Co-commentator is Sven Nys, de tweevoudige winnaar van de Centrumcross.

Het etappeschema 2019:

12/06 Sint-Niklaas – Knokke-Heist

13/06 Knokke-Heist – Zottegem

14/06 Grimbergen – Grimbergen tijdrit individueel

15/06 Seraing – Seraing

Meer informatie opwww.sport.be/baloisebelgiumtour 

 Jan Willem van Schip wint 1e etappe

De eerste etappe werd een prooi voor Jan Willem van Schip. De ploeggenoot van Pieter Weening bleef het peloton nipt voor. Vanaf de start, achter de wagen van koersdirecteur Rob Discart, gingen vijf man op avontuur, waaronder Jan Willem van Schip. Nadat iedereen afhaakte in de stromende regen hield Van Schip stand en won. 

 

 

Rabobank Drachten Friesland Oost

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739