Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Oud-rondemiss Jelly Frankes in finale van verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

16-01-2021

Oud-rondemiss Jelly Frankes in finale van verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Jelly Frankes (25) uit Harkema werkt voor de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en zit bij de laatste drie kanshebbers voor de titel ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’.

In oktober streed Jelly Frankes samen met tien andere kandidaten om een finaleplek. Toen al was ze de enige kandidaat die nog over was uit heel Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland).

Jelly Frankes is net 25 jaar. Ze werkt nu drie jaar op de afdeling Burgerzaken van het gemeentehuis in Buitenpost. Vanuit verschillende partijen werd ze aangedragen als kandidaat voor de verkiezing. Collega’s van de gemeente gaven haar op en ook vanuit de opleidingsinstantie Segment (waar ze lesgeeft) kwam een aanmelding. Tot slot nomineerde softwareleverancier Pink Roccade haar.

Creatief en vernieuwend

Jelly Frankes is creatief en vernieuwend. Zo dacht ze onder andere met Pink Roccade mee in de ontwerpen van nieuwe burgerzakensystemen die vervolgens bij veel andere gemeenten zijn uitgerold. Daarnaast heeft ze er begin dit jaar bij Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel voor gezorgd dat de digitale dienstverlening versneld is gerealiseerd, waardoor allerlei diensten nu digitaal worden aangeboden. Zo kan onder andere de geboorteaangifte online geregeld worden. Burgemeester van Achtkarspelen Oebele Brouwer: “We hebben een toptalent in huis! We zijn ongelooflijk trots op haar en op deze nominatie.”

Uitreiking op 21 januari

Op 21 januari 2021 wordt bekend of Jelly Frankes de titel wint. Mocht ze als winnaar uit de strijd komen, dan is ze in 2021 ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’. De winnaar krijgt €5000 aan opleidingsbudget en een bijzonder kunstwerk. Daarnaast is ze een jaar lang ambassadeur voor jonge ambtenaren en zal ze spreken op verschillende congressen en events. Naast de verkiezing door een vakjury, is er ook een publieksprijs. Stemmen kan via www.futur.nl/javh.

Jelly Frankes was rondemiss bij de Feanster Wielerevenementen. In 2017 was ze zowel rondemiss bij de Internationale Centrumcross als de Profronde.

Bron De Feanster

Foto onder - Martin de Jong - Jelly Frankes rondemiss tijdens de 22e Internationale Centrumcross 2017.

 

Telecom Service Leek BV

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739