Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Mathieu van der Poel wint Lille en DVV Trofee

09-02-2019

Mathieu van der Poel wint Lille en DVV Verzekeringen Trofee

Mathieu van der Poel won zaterdag de laatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Lille, de Karawatencross. Al in de eerste ronde nam de kersverse wereldkampioen afstand van de rest. Ook een val haalde geen streep door de ambities van Van der Poel. Michael Vanthourenhout werd tweede en Toon Aerts, de belangrijkste concurrent voor de eindzege in de DVV Trofee, werd derde.

Met uitzondering van de eerste manche op Allerheiligen in Oudenaarde, de Koppenbergcross en winst voor Toon Aerts, won Mathieu van der Poel de andere wedstrijden. 

De uitslag van de 8e manche, de Karawatencross Lille:

1. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) 
3. Toon Aerts (Telenet-Fidea) 
4. Lars van der Haar (Telenet-Fidea) 
5. Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) i
6. David van der Poel (Corendon-Circus) 
7. Corne van Kessel (Telenet-Fidea) 
8. Joris Nieuwenhuis (Sunweb) 
9. Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
10. Jim Aernouts (Telenet-Fidea)

Het eindklassement DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019

  1. Mathieu Van der Poel 
  2. Toon Aerts
  3. Michael Vanthourenhout
  4. Laurens Sweeck
  5. Lars Van der Haar
  6. Corné van Kessel
  7. Joris Nieuwenhuis

Vrouwen

Bij de vrouwen was de winst op Domein De Lilse Bergen voor thuisrijdster Sanne Cant. De wereldkampioene won ook de DVV Verzekeringen Trofee. In de finale moest ze afrekenen met haar nichtje Loes Sels, wereldkampioene bij de beloften Inge van der Heijden en Denise Betsema, die bij het ingaan van de slotronde aansloot. Cant haalde het en kreeg Betsema en Sels mee op het podium.

De Nederlandse vrouwen wonnen in de DVV Verzekeringen Trofee, die op tijd verreden wordt, vier van de acht wedstrijden. Annemarie Worst, Denise Betsema, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado tekenden voor de winst. De eerste twee wedstrijden waren voor de Belgen: Kim Van de Steene en Sanne Cant, die dus ook de finalewedstrijd won. Eén overwinning was voor de Zwitserse Jolanda Neff..

De uitslag van de 8e manche:

1. Sanne Cant (IKO-Beobank); 2. Denise Betsema (Marlux-Bingoal); 3. Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice); 4. Inge van der Heijden (CCC Team); 5. Nikki Brammeier (Mudiiita); 6. Ellen van Loy (Telenet-Fidea); 7. Katie Compton (Trek); 8. Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal); 9. Annemarie Worst (Steylaerts-777); 10. Anna Maria Arzuffi (Steylaerts-777).

Het eindklassement:

  1. Sanne Cant (B.); 2. Loes Sels (B.); 3. Nikki Brammeier (GBr.); 4. Laura Verdonschot (B.); 5. Ellen Van Loy (B.); 9. Denise Betsema; 10. Ceylin del Carmen Alvarado; 11. Maud Kaptheijns.

 

 

 

 

NDC Mediagroep BV

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739