Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Inge van der Heijden schittert in Bogense

03-02-2019

Inge van der Heijden werd in Surhuisterveen vorig jaar Nederlands kampioen.Inge van der Heijden werd in 2018 Nederlands kampioen in Surhuisterveen

Richard Groendaal had het vooraf nog zo gezegd tegen de Belgische media: "Let op Inge van der Heijden". Waar de meesten hun geld zouden hebben gezet op Ceylin del Carmen Alvarado, Groenendaal had dit anders gedaan en wellicht fors gewonnen. Het verschil werd gemaakt in de laatste ronde. Steeds kwam de kop van het veld richting finish, vooral door de harde tegenwind, weer bij elkaar. Op een gegeven moment maakten vijf Nederlandse dames deel uit van de kopgroep. In hun gezelschap ook de pas 17-jarige juniore Puck Pieterse, de verassend sterke renster uit Amersfoort. 

In de slotronde kwam nog een drietal aansluiten bij de koplopers, met daarbij Yara Kastelijn. Tot een demarrage kwam het niet, maar er ontstond wel een oranje treintje. Alvarado en Van der Heijden leken er een onderling duel van te willen maken. In een afdaling leek Alvarado een gat te slaan, maar in de laatste rechte lijn (ze maakte goed gebruik van haar snelheid bij de laatste brug) sloeg Van der Heijden de beslissende slag.

Nagengast werd tweede en kreeg het zilver omgehangen, voor Alvarado. De strijd om plaats vier werd gewonnen door Persico, voor Kay en Puck Pieterse.

Uitslag beloften vrouwen:


flag-nr1  Inge van der Heijden
flag-nr2  Fleur Nagengast op 3s
flag-nr3  Ceylin del Carmen Alvarado op 8s
4.   Sylvia Persico op 9s
5.   Anna Kay op 9s
6.   Puck Pieterse op 9s
7.   Katie Clouse op 17s
8.   Nicole Koller op 17s
9.   Marion Norbert Riberolle op 21s
10. Clara Honsinger op 22s

Kooyenga Groep

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739