Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Ronde van Groningen zaterdag live op TV en internet

27-02-2019

Hogeland Ronde van Groningen krijgt nationale top aan start

Ronde van Groningen zaterdag live op TV en internet

De Ronde van Groningen is zaterdag live te volgen op Podium TV.  Ook via de livestreams op de sites van de NDC dagbladen, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, is de koers te volgen.

Het commentaar is van Harm Vonk (DVHN)en oud-prof Marc de Maar. De wedstrijd is rrlive te volgen vanaf circa honderd kilometer koers, ter hoogte van Ten Boer. Dat is omstreeks 14.30 uur.

Podium.TV en DVHN.nl en LC.nl zenden vele (wieler)sportwedstrijden in het noorden van het land uit. In het verleden tekende men ook voor de live-registratie van de Healthy Ageing Tour en het NK Veldrijden (Surhuisterveen) en de Profronde in Surhuisterveen.

De digitale sportzender Podium TV is in heel Noord-Nederland te ontvangen op Ziggo (Kanaal 35), Kabel Noord (19), SKV (19) en Caiway (39).

Via de livestream via de sites: www.lc.nl en www.dvhn.nl

Hogeland Ronde van Groningen met nationale top aan de start

De 41e Hogeland Ronde van Groningen heeft op zaterdag 2 maart vijf van de zes continentale Nederlandse teams aan het vertrek en is daarmee voorlopig de best bezette Nederlandse wedstrijd op de wielerkalender van 2019. De winnaars van de laatste twee edities – Tijmen Eising en Rick Ottema – behoren ook dit keer tot de favorieten.

Met Metec-TKH (waar Ottema dit jaar rijdt), Alecto (Coen Vermeltfoort de winnaar van de Ster van Zwolle), Monkey Town, Vlasman Cycling en SEG Racing Academy staat het neusje van de continentale zalm aan het vertrek in Uithuizermeeden, waar om 12.05 uur de vrije klassieker door het Groningse land op gang geschoten wordt.  De renners krijgen 172 kilometer voorgeschoteld. Na een lange lus van 161 kilometer door het open Groningse land wacht namelijk ook nog een lus van elf kilometer rond Uithuizermeeden. In vergelijking met vorig jaar is de lus over Lauwersoog uit het parcours gehaald. Daarvoor in de plaats is een lus over Electra terug gekomen. Omdat de teams richting de smalle Trekweg bij Warfhuizen veel minder hersteltijd krijgen, verwacht de organisatie dat de wedstrijd met deze ingreep nóg zwaarder is geworden.

De genoemde continentale ploegen nemen het op tegen de beste clubploegen van Nederland. Bij de regionale trots NWVG-Fila is Patrick van der Duin een opvallende debutant. De Drent won twee jaar geleden een zware etappe in Olympia’s Tour. De winnaars van de clubcompetitie 2018 Sensa-Kanjers voor Kanjers ontbreekt niet en met VolkerWessels-Merckx komt een team met continentale aspiraties aan de start. In de gelederen heeft men oud-winnaar Tijmen Eising.  Dutch Food Valley CT, Wilton-Volharding, OWC-Zwaluwen, De IJsselstreek, De Peddelaars, De Adelaar, SWABO, Eemland, de Kannibaal en West-Frisia zijn de andere aanwezige clubteams. Met Team Aura Energi is ook een Deense formatie present, waarmee de ronde zelfs een internationaal tintje heeft.

NDC Mediagroep BV

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739