Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Geen cross in Rucphen en geen NK in Zaltbommel

13-01-2021

Foto - De nationale kampioenen op het KNWU NK Veldrijden 2018 in Surhuisterveen.

Geen cross in Rucphen en geen NK in Zaltbommel

Zowel de internationale cyclocross van Rucphen als ook het NK 2021 in Zaltbommel worden dit veldritseizoen niet meer georganiseerd.

De wedstrijd in Rucphen was vorige maand verschoven naar een nieuwe datum: 3 februari. Na de maatregelen van afgelopen dinsdag – een verlenging van de lockdown-periode tot en met  9 februari - valt ook de nieuwe datum van de Brabantse organisatie binnen deze periode.

KNWU NK Veldrijden 2021

De organisatie van het Plieger NK Veldrijden in Zaltbommel en de KNWU hebben moeten besluiten om in de winter van 2020-2021 geen nationale titelstrijd in het veld voor elite en beloften (m/v) te organiseren. De wielerbond kijkt nog naar de mogelijkheid om de junioren en junior-vrouwen op een andere locatie voor het rood-wit-blauw te laten strijden.

Er is de afgelopen winter door alle partijen veel werk verzet om eventueel een coronaproof NK Veldrijden te organiseren. In een lockdown is er heel weinig ruimte voor sportieve activiteiten. Er mogen onder strikte voorwaarden topsportwedstrijden georganiseerd worden zoals onlangs de WB Veldrijden in Hulst-Perkpolder. Dit betreft dan wel wedstrijden met topsporters die min of meer in een bubbel leven en sporten waarbij de wedstrijd ook deel moet uitmaken van een noodzakelijk traject richting WK en of Olympische Spelen. Die noodzaak werd voor het NK niet gezien door de verantwoordelijke instanties.

Zaltbommel organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 januari 2022 alsnog het Plieger NK Veldrijden. De huidige nationaal kampioenen bij de elite en beloften, Mathieu van der Poel, Ceylin del Carmen Alvarado, Ryan Kamp en Inge van der Heijden – in zoverre zij in dezelfde categorie actief blijven komende winter – blijven daarmee een jaar langer gerechtigd hun kampioenstrui te dragen.

Bron: KNWU.nl

Brasserie Kolkzicht

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739