Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

‘Bjusterbaarlik’ fietsjaar 2018 in Surhuisterveen

 

 

 

Beste wielerfans, sponsoren en andere belangstellenden,

Wij hebben genoten. Het was ‘bjusterbaarlik’. ‘Bjusterbaarlik’? Een blik in het Fries Woordenboek en je komt uit bij wonderbaarlijk. Ja, dat was het! Het fiets- en wielerjaar 2018 in Surhuisterveen. 

Ondertussen is het vizier alweer gericht op 2019. Vertrouwde programmaonderdelen komen terug: de Profronde, de Pieter Weening Classic, maar nog veel meer… 

Geen Centrumcross. Door de internationale competities was het de laatste jaren erg lastig om een representatief deelnemersveld te contracteren. Vandaar dat er een andere keuze is gemaakt. Geen winterevent, maar een lente-event. Donderdag 11 april a.s. is Surhuisterveen start- en finishplaats van de 2e etappe van de Healthy Ageing Tour, een internationale rittenkoers voor vrouwen.

Wel heeft Stichting Wielercomité Surhuisterveen zich gemeld bij de KNWU om in één van de komende jaren weer een NK Veldrijden te organiseren.

‘Bjusterbaarlik’ fietsjaar 2018 in Surhuisterveen

De laatste restjes van het vuurwerk rond de jaarwisseling waren nauwelijks opgeruimd of het KNWU Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2018 stond op het programma. In het weekend van 13 en 14 januari werd vol passie gestreden om de nationale titels. Mathieu van der Poel, Lucinda Brand, Joris Nieuwenhuis, Inge van der Heijden en al die andere kampioenen lieten zich, na een enerverend moddergevecht, huldigen aan de voet van de Feanster Toer. Met als toegift live het Wilhelmus door brassband Blaast de Bazuin.

Nieuw was de Elfwegenfietstocht. In het kader van Leeuwarden – Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa en Fossielvrij Fryslân fietsten zaterdag 14 juli ruim 1.100 fietsers over de Wâldwei naar Leeuwarden. Een unieke belevenis!

Bijna 2.000 fietsers waren twee weken later opnieuw present op het Torenplein. Met keuze uit vijf nieuwe routes werd de charme van het landschap in de Fries, Groningse en Drentse grensstreek ontdekt met de Pieter Weening Classic

Een ‘boppeslach’ was de 37e Profronde van Surhuisterveen om de Gouden Fiets. Met een droomaffiche! De nummers één en twee van de Tour de France maakten hun opwachting in het hart van koopcentrum Surhuisterveen: Geraint Thomas en Tom Dumoulin. 

Maar er was meer…de Veldtoertocht, de Kidsday in het kader van de verkeersveiligheid, het Foodfestival, de MTB Nightride, de Ladies Day en de wielerclinic voor de jeugd.

Sponsors en vrijwilligers 
Evenementen, die wij alleen konden organiseren dankzij de steun van onze trouwe sponsors. En… niet te vergeten onze vrijwilligers. Bij nacht en ontij waren ze 'yn ’t spier’ om alles vlekkeloos te laten verlopen. Hulde voor jullie passie en inzet! Evenementen die ook volop 'in the picture'werden gezet door de media.

Wij hebben genoten! Samen met u, die actief aan onze evenementen hebt deelgenomen, maar ook al die duizenden toeschouwers die onze evenementen bezochten. Fijn dat jullie er waren! Wij zien jullie in 2019 graag terug in Surhuisterveen!

Nog een aantal dagen te gaan, dan staan we op de drempel van 2019. Ook in deze dagen wordt in Surhuisterveen volop gewerkt om onderstaande programma handen en voeten te geven.

Fiets- en wielerevenementen Surhuisterveen 2019

Za. 02/03  -  5e Veldtoertocht Surhuisterveen
Zo. 07/04  -  Healthy Ageing fietstoertocht 
Do.11/04  -  Start en finish 2e etappe Healthy Ageing Tour 
Vr. 05/07  -  Kidsday Feanster Wielerweek
Za. 06/07  -  Ladies Day Feanster Wielerweek
Za. 27/07  -  14e Pieter Weening Classic voor toerfietsers
Zo. 28/07  -  Foodfestival
Di. 30/07  -  38e Profronde van Surhuisterveen 

Meer over de evenementen in 2019 leest u in een volgende nieuwsbrief.

Wij wensen u fijne kerstdagen en een goed en sportief 2019 toe!

Namens Stichting Wielercomité Surhuisterveen,
Albert Helfrich, voorzitter

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739