Nieuwsarchief
/

Bauke Mollema Sporter van het jaar 2019 in Groningen

Bauke Mollema is uitgeroepen tot Sporter van het jaar 2019 in de provincie Groningen. De frontman van Trek-Segafredo kreeg de prijs uitgereikt op het jaarlijkse Sportgala in Martiniplaza. Het was de vierde keer dat Mollema werd verkozen tot Sporter van het jaar in Stad en Ommeland. Naast zijn vijfde plaats in het eindklassement van de Giro d’ Italia maakte Mollema het afgelopen seizoen vooral indruk met zijn schitterende overwinning in de koers van de vallende bladeren, de Ronde van Lombardije.

Wielrenster Lonneke Uneken uit Veendam werd gekozen als beste talent. In de categorie Beste Sportploeg was ook de winnaar van het NCK in Dronten, de Noordelijke Wielervereniging Groningen/ John Deere Cycling team genomineerd. De keus in deze categorie viel op FC Groningen onder 17, dat landskampioen werd.

Arjan Robben ontving de provinciale Sportprijs. De Groninger beëindigde afgelopen zomer zijn imposante voetbalcarrière.