Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Veldtoertocht 17 februari 2018

Voor de 5e maal in successie organiseert TFC Surhuisterveen in samenwerking met Stichting Wielercomite te Surhuisterveen een veldtoertocht. Dit maal op zaterdag 17 februari a.s. De afstanden zijn ook deze keer 30 en 50 kilometer. Er kan worden gestart tussen 08.00 en 09.00 uur. Inschrijven kan vanaf 7.45 uur in het clubhuis van ’t Fean ’58, De Ketting 3, 9231 AK Surhuisterveen, waar ook de start is. Ook kan online worden ingeschreven via de websites van NTFU en Fietssport. Scan & Go is aanwezig.

De route over onverharde wegen en fietspaden gaat vanaf sportpark ‘t Ketting, richting het natuurgebied Trimunt waar diverse tracks worden verreden. In deze omgeving is ook de splitsing tussen de afstanden 30 en 50 km. In het laatste deel van het parcours is opgenomen de spectaculaire Feanster Crossbult, welke ook onderdeel was van het NK Veldrijden op 13 en 14 januari 2018.

 

Goede doel "Alpe d'HuZes"

De laatste jaren was de veldtoertocht gekoppeld aan het prachtige project "Fiets voor een Huis". Aan dit project is een einde gekomen en op verzoek hebben we ook ditmaal gekozen om de opbrengsten van de tocht te doneren aan een goed doel, namelijk "Alpe d'Huzes 2018" Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer waaronder 2 teams uit Surhuisterveen en omstreken.

 

Wietze Drost

Wietze Drost, lid van TFC Surhuisterveen, (zie foto) en zijn dochter Dewi, deel uitmakend van Team Singelland zullen een aantal keren op 7 juni 2018 a.s deze legendarische berg beklimmen. Ook Jan Ewoud Douwstra, Laurens Krikke, Arnold Land en Diemer Bosma dragen hun steentje bij onder de naam Lead Cycling. De opbrengsten van deze veldtoertocht gaan dus naar beide teams in het kader van Alpe d'Huzes. En uiteraard mag je de teams ook sponsoren door een bijdrage te storten. Voor meer informatie hierover ga naar de website Opgeven is geen optie.

 

Spinningmarathon Alpe d'HuZes

Ook op 17 februari 2018 a.s organiseert Team Singel land een spinningmarathon voor het goede doel. Geef je op voor één of meerdere uren spinnen en laat je sponsoren door familie en vrienden. De deelnemers met het meeste sponsorgeld maken kans op een lekkere prijs! Meer info over deze prijzen volgt z.s.m.

 

Deelname vanaf 10 euro per uur. Geef je op door een bericht te sturen naar: ad6spinningmarathonreflex@gmail.com Je kunt deelnemen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Zet in de mail welk(e) uur/uren je komt en met hoeveel personen. De spinningmarathon wordt gehouden in Sportcentrum Reflex te Surhuisterveen.

 

Verloting Lead Cycling

Hierbij brengen we de verloting van Lead Cycling ook onder de aandacht. De opbrengsten komen volledig ten goede komt aan het onderzoek naar kanker. De hoofdprijs is een fietscheque twv € 1.000,- te besteden bij Rene Hiemstra. Daarnaast zijn er nog een aantal kleine prijzen. Notaris Mook zal de trekking verrichten op 25-5-18 in Brasserie Kolkzicht te Surhuisterveen. De loten zijn verkrijgbaar voor € 10,- per stuk door een donatie te doen op website van Alpe d'Huzes/Lead.

Arriva