Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2013 - Tessa en Linda Pander

Tessa & Linda Pander


Tessa en Linda Pander Rondemissen Profronde

SURHUISTERVEEN - Een primeur voor de Profronde Surhuisterveen. De huldiging wordt deze keer verzorgd door twee zussen en wel Tessa en Linda Pander. Zij doen dat namens Van der Lijn Wereldmode.

“Toch heel bijzonder, zo samen als zussen”, zegt Tessa Pander (24), die in Twijzel samen met haar vriend Outdoor Cross Karting runt, een bedrijf dat bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes etc. verzorgt. “Ik heb er dan ook echt zin in.” Zij is een trouw bezoekster van de profronde. “Al ben ik geen echte wielerfanaat. Na afloop gingen we natuurlijk wel meteen het feest in.” Een echte favoriet heeft ze dan ook niet. Of eigenlijk toch wel. “Pieter Weening natuurlijk.” Optreden voor een grote publiek is voor haar niet vreemd. Ze deed al aan diverse Miss verkiezingen mee. En niet zonder succes. Zij werd in het Belgische Willebroek gekozen tot Queen of the Catwalk en Miss Princess of the World. Het vorige jaar was zij bloemenkoningin van het bloemencorso in Eelde, terwijl ze twee jaar geleden tot Miss Oldambt werd uitgeroepen.

Haar jongere zus Linda (18) uit Drogeham heeft de vorige maand haar Havo-diploma gehaald. “Na de zomer ga ik bij Stenden de Pabo-opleiding doen”, zegt Linda. “Dat wij samen als rondemiss zijn gevraagd vind ik geweldig. Dat wordt genieten, die dag.”

De ervaring ‘op de bühne’, zoals haar zus, heeft zij gezien haar leeftijd nog niet. Toch is dat wereldje ook voor haar niet onbekend. “Drie jaar geleden stond ik in de finale van de Miss Noord verkiezing en in augustus doe ik in Eelde mee aan de verkiezing tot bloemenkoningin.” Ook zij kent de profronde goed. “Toen ik jonger was ging ik er altijd met mijn beppe naar toe. Zij was een echte fan van Pieter Weening. Dan moedigden wij samen Pieter aan.” Haar favoriet nu? “De beste moet winnen”, vindt Linda. 

De dames zullen er die dag keurig op staan. Modehuis Van der Lijn verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends. ’s Morgens worden de dames gekapt door Kapsalon Piekasso, gevolgd door een bezoek aan Schoonheidssalon Helfrich. De biedermeier van Bloemenhuis NZPH maakt het plaatje compleet.

Haar jongere zus Linda(18) uit Drogeham  kijkt zowel uit naar hun aanwezigheid in Tour du Jour als naar het optreden tijdens de profronde. “Dat wij samen als rondemiss zijn gevraagd vind ik geweldig. Dat wordt genieten, die dagen.” De ervaring ‘op de bühne’, zoals haar zus, heeft zij vanwege haar leeftijd nog niet. Toch is dat wereldje ook voor haar niet onbekend. “Drie jaar geleden stond ik in de finale van de Miss Noord verkiezing en in augustus doe ik in Eelde mee aan de verkiezing tot bloemenkoningin.”

De dames zullen er die dag keurig op staan. Modehuis Van der Lijn verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends. ’s Morgens worden de dames gekapt door Kapsalon Piekasso, gevolgd door een bezoek aan Schoonheidssalon Helfrich. De biedermeier van Bloemenhuis NZPH maakt het plaatje compleet.

Rondemissen Profronde Surhuisterveen opnieuw in Tour du Jour

SURHUISTERVEEN - Tessa en Linda Pander, de rondemissen van de Profronde Surhuisterveen maken deze zomer hun opwachting in de populaire Tour de France-talkshow Tour du Jour. Zondag 21 juli, de dag dat de  Tour de France finisht op de Champs-Elysées in Parijs, zetten de twee zussen Surhuisterveen en de regio op de kaart. “Dat maak je misschien nooit weer mee”, zegt Tessa. Haar zus Linda ziet er nu al naar uit. “Al is het natuurlijk wel spannend voor zoveel kijkers”, vindt zij. De Tour de France-talkshow wordt vanaf vrijdag 28 juni elke avond tussen 20.30 en 22.00 uur uitgezonden bij RTL7. Wilfred Genee is ook nu de presentator van het live-programma. Ervaringsdeskundige is Michael Boogerd. In de uitzending, waar de Feanster rondemissen acte de présence geven begint het tijdstip van uitzenden zo rond de klok van 22.00 uur. Dit omdat de slotetappe van Tour de France vanwege de honderdste editie pas eindigt in de avonduren.

Het is het derde jaar dat deze populaire talkshow op de buis is. De plaats van handeling is echter wel gewijzigd. Na Amsterdam, Naaldwijk vormt nu de Utrechtse binnenstad, in het bijzonder de Mariaplaats, het decor. De gesprekken en reportages worden ook dit jaar muzikaal omlijst door Danny Vera & Co, de band die niet meer weg is te denken uit dit programma.

De Profronde Surhuisterveen wordt in het programma vertegenwoordigd door twee zessen:  Tessa en Linda Pander. Zij doen dat namens Van der Lijn Wereldmode. “Toch heel bijzonder, zo samen als zussen”, zegt Tessa Pander (24) uit Twijzel. “Ik heb er dan ook echt zin in.” Optreden voor een grote publiek is voor haar niet vreemd. Ze deed al aan diverse Miss-verkiezingen mee. En niet zonder succes. Zij werd in het Belgische Willebroek gekozen tot Queen of the Catwalk en Miss Princess of the World. Het vorige jaar was zij bloemenkoningin van het bloemencorso in Eelde, terwijl ze twee jaar geleden tot Miss Oldambt werd uitgeroepen.

 

Brasserie Kolkzicht

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739