Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2016 - Kelly-Janine Bijlsma en Chayenne de Cock

SURHUISTERVEEN – Kelly-Janine Bijlsma en Chayenne de Cock waren de rondemissen tijdens de 35e Profronde van Surhuisterveen. Namens Van der Lijn Wereldmode uit Surhuisterveen verzorgden de beide charmante dames de huldigingen. Zij zorgden er voor dat de winnaars op het podium de bloemen en de ‘tuten’ kregen.

 

Kelly-Janine Bijlsma uit Harkema is overdag werkzaam op een advocatenkantoor in Leeuwarden. Als rondemiss is ze ervaringsdeskundige. Tijdens de Internationale Centrumcross, begin dit jaar, debuteerde ze als rondemiss. Die uitverkiezing had ze te danken aan de missverkiezingen vorige herfst in het Barontheater in Opende. “Ik won de missverkiezing van Van der Lijn Wereldmode. Daaraan verbonden is dat je ook tijdens de wielerevenementen in Surhuisterveen op gaat treden als rondemiss.” Daarmee werd één van haar dromen gerealiseerd. “ Ik kom altijd op de Profronde. Puur voor de gezelligheid. Maar als ik de rondemiss in een open auto voorbij zag komen, dan dacht ik altijd dat zou ik ook wel willen”. De vuurdoop als rondemiss kreeg ze dus bij de Centrumcross. “ Spannend, maar wel heel leuk om te doen. Ik heb zin om tijdens  de Profronde op herhaling te gaan.”

 

De grote passie van Kelly-Janine is paardrijden. “Het wielrennen volg ik niet specifiek, alhoewel de verrichtingen van mijn plaatsgenoot Pieter Weening mij niet zijn ontgaan. Vorig jaar was ik er bij toen de Tour de France finishte op Champs ?lysées. Een hele belevenis.”

 

Kelly-Janine vormt tijdens de Profronde een duo met haar achternicht Chayenne de Kock uit Gerkesklooster. “Leuk om dit samen te doen,” vertelt Chayenne, die haar Havo studie succesvol afrondde en na de zomervakantie in het HBO in Leeuwarden Small Business Retail gaat studeren met als specialisatie mode. Mode is mijn passie. De Cock dankt haar uitverkiezing aan het winnen van de verkiezing Beauty Princess Netherlands in het Baron Theater.

 

Myn pake en beppe folgje it fytsen in protte op ‘e telefyzje, maar ik het er niet zoveel mee. Mijn sport is acrogym. Drie keer per week train in de sporthal in Surhuisterveen. En als binnenkort het NK in Zwolle op het programma staat, dan wordt het aantal trainingen opgevoerd tot 4 à 5 keer per week.

 

De dames zullen er op de dag van de Profronde keurig op staan. Van der Lijn Wereldmode verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends. ’s Morgens worden de dames gekapt door Kapsalon Kreatief uit Opende, gevolgd door een bezoek aan Schoonheidssalon Helfrich. De biedermeier van Bloemenhuis NZPH maakt het plaatje compleet.

 

De uitverkiezing tot rondemiss regelt Tessa Pander vanuit de organisatie Beauty Princess Netherlands en Beauty Queen Netherlands. “De volgende verkiezing wordt gehouden in de Postwagen in Tolbert,” verklapt Pander. “Iedereen vanaf 4 jaar kan mee doen en kan zichzelf aanmelden via onze site www.miss-beauty.nl.”

 

Foto André Weening.

 

 

 

 

Brasserie Kolkzicht

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739