Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2015 - Irene Hofstede en Ingrid de Boer

 

(foto André Weening)

SURHUISTERVEEN – De winnaars worden op het erepodium verwelkomd door twee charmante rondemissen. Namens Van der Lijn Wereldmode uit Surhuisterveen doen Ingrid de Boer en Irene Hofstede de huldiging.

Ingrid de Boer (Surhuisterveen) is inmiddels ervaringsdeskundige, want zij was ook Rondemiss tijdens de Centrumcross de afgelopen winter. Voor Irene Hofstede (22) uit Kollumerzwaag is het de eerste keer. “Ik heb er dan ook erg veel zin in”, zegt Irene. Podiumvrees heeft zij niet. Zij deed al mee aan diverse Miss-verkiezingen. “Dan ben je wel wat gewend en ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen.” Zo werd zij in 2014 eerste bij de verkiezing Queen of the North Netherlands. Daardoor mocht zij meedoen aan de verkiezing Queen of the Benelux in Roosendaal. “Een super-ervaring”, zo kijkt ze terug. Van de 30 deelneemsters werd zij knap vijfde.

Haar leeftijdsgenoot Ingrid de Boer deed in 2013 mee aan de verkiezing Queen of the North Netherlands. Zij werd daardoor namens Nederland afgevaardigd naar Equador in Zuid-Amerika, waar de Miss United Continents verkiezingen werden gehouden, waaraan 33 landen deelnamen. “Alleen op reis, de hele sfeer er om heen en een verblijf van twee weken in Zuid-Amerika. Een geweldige ervaring”, zo blikt zij terug.

Geen van de dames heeft een uitgesproken favoriet. Ingrid de Boer: “De Tour de France  volg ik wel en natuurlijk de profronde, waar ik elk jaar een trouw bezoeker ben.” Voor Irene Hofstede betekent het de eerste kennismaking met de profronde. “Het werk riep mij steeds en dat gaat voor. Maar deze keer ben ik er bij en dan ook nog als rondemiss. Super, gewoon.”

De dames zullen er die dag keurig op staan. Van der Lijn Wereldmode verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends. ’s Morgens worden de dames gekapt door Kapsalon Kreatief uit Opende, gevolgd door een bezoek aan Schoonheidssalon Helfrich. De biedermeier van Bloemenhuis NZPH maakt het plaatje compleet.

De uitverkiezing tot rondemiss regelt Tessa Pander vanuit de organisatie Beauty Princess Netherlands en Beauty Queen Netherlands. “Er komt echter al een verandering”, zo laat zij weten. “Met ingang van nu kunnen gegadigden zich zelf aanmelden. Dat geldt zowel voor de Centrumcross als de profronde.” Aanmelding kan via www.miss-beauty.nl.

 

Loon-, Grondverzet & Transportbedrijf Luimstra

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739