Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2011 - Rianne de Vries en Sanne Canrinus

 

Ook dit jaar zullen de rondemissen de show weer gaan stelen bij het wielerspektakel in Surhuisterveen. Bij de 30steeditie van de Profronde van Surhuisterveen zullen Rianne de Vries en Sanne Canrinus Jumbo Supermarkten vertegenwoordigen op het erepodium van de Friesland Bank. De beide vriendinnen zullen daar het toptrio huldigen en de winnaars van de verschillende klassementen. 

Rianne, inmiddels 24, keek als klein meisje altijd samen met haar Pake naar de Tour de France en anderhalve week later bezocht ze samen met hem ook altijd de Profronde in Surhuisterveen. ,,Dat was in de tijd van Michael Boogerd, dat was altijd mijn favoriet maar ja meer bekende renners waren er toen eigenlijk ook niet in Nederland’’, wist de langbenige blondine. Nu is Pieter Weening haar favoriet voor de zege in Surhuisterveen. ,,Pieter was al een keer in De Swetser waar ik achter de bar werk en ik heb toen een geanimeerd gesprek met hem gehad, sindsdien ben ik hem een beetje gaan volgen.’’ 

Sanne is door Rianne gevraagd om als Miss Jumbo Supermarkten te fungeren bij het wielerspektakel en dat leek haar een prima gelegenheid om gelijk van dichtbij kennis te maken met de wielersport. Zelf doet Sanne (26) fanatiek aan fitness. Op dit moment is ze werkzaam in een winkel maar na de zomervakantie duikt ze de schoolbanken weer in om de studie Maatschappelijke zorg te gaan volgen. Een uitgesproken favoriet heeft Sanne niet maar ze houdt wel van doorzetters. Johnny Hoogerland zou dan natuurlijk de aangewezen podiumkandidaat zijn. 

Rianne heeft haar vuurdoop als rondemiss inmiddels gehad. Op die memorabele zondag waarop Johnny Hoogerland van de weg gereden werd door een auto en in het prikkeldraad belandde was Rianne diezelfde avond te zien in het programma Tour de Jour op RTL7. Naast natuurlijk de uitgebreide aandacht voor de afschuwelijke val van Hoogerland mocht Rianne vertellen over de Profronde van Surhuisterveen en begeleide ze autocoureur Robert Doornbos bij diens poging om op de hometrainer de top van de Alpe d’Huez te bereiken. Rianne maakte op het publiek een verpletterende indruk getuige ook de vele tweets op internet. ,,Ik ga gelijk inschrijven’’, schreef een wielrenner die alles op alles gaat zetten om op het podium te komen. 

De beide dames zullen vandaag ook goed voor de dag komen want vanochtend werd hun kapsel onder handen genomen door kapsalon Piekasso waarna ze een bezoek brachten aan Schoonheidssalon Helfrich. Modehuis Van der Lijn verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends waarna de sjerp van Miss Jumbo Supermarkten en de biedermeier van NZPH Bloemen het plaatje compleet maken.

De Poel Koel- en Vrieshuis

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739