Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

2010 - Janny Kooistra en Margreet Kooistra

Janny Kooistra & Margreet Kooistra

Janny Kooistra (25) en Margreet Kooistra (22) zullen namens Super de Boer het toptrio in het zonnetje zetten van de 29ste Profronde van Surhuisterveen. De zusjes Kooistra hopen dat het Friese duo Pieter Weening en Lieuwe Westra hoge ogen gaat gooien op dinsdag 3 augustus. Pieter Weening kwam vroeger wel bij de Kooistra’s over de vloer als hij met een van hun broers speelde. Zo wist moeder Joke te vertellen dat Weening niet alleen op de fiets fanatiek kan zijn. ,,Pieter deed vroeger aan Taekwondo en tijdens een wedstrijd werd hij eens zo kwaad op zijn tegenstander dat de scheidsrechters hem met moeite van zijn opponent af konden halen’’, vertelde moeder Kooistra. 

Janny en Margreet hebben het zelf te druk om veel aandacht te besteden aan het wielrennen. De beide dames zijn bezig om een eigen onderneming op te starten. Janny deed in New York inspiratie op toen ze daar de talloze nagelstudio’s zag en na het volgen van een aantal studies op dat gebied hoopt ze binnenkort haar eigen nagelsalon Recess te openen in Surhuisterveen. 

Margreet is, zoals ze zelf zegt, superdruk bezig met het opzetten van een evenementenbureau. Onder naam Grazia Events hoopt ze verschillende soorten evenementen te mogen organiseren. Om een goede start te kunnen maken gaat ze eerst nog een stage van een half jaar afwerken bij het bedrijf Classcompany in Almere. Dit bedrijf, wat gerund wordt door Rosanna Kluivert en Anouk Smulders, organiseerde ondermeer de bruiloft van Nigel de Jong twee weken geleden. Naast het organiseren van evenementen loopt Margreet ook voor diverse opdrachtgevers mee in modeshows. 

De beide dames zijn dus aardig thuis in de wereld van de mode en glamour dus kijken ze vol zelfvertrouwen vooruit naar de dag van de profronde. ,,Ik heb er veel zin in en ik hoop dat Lieuwe Westra het ook goed doet, dat is namelijk een goeie bekende van mijn vriend Marcel Knoester’’, vertelt Janny. Margreet daarentegen hoopt dat Pieter Weening hoge ogen gaat gooien. ,,Ik hoop in ieder geval dat alle toeschouwers een mooie strijd gaan beleven en een gezellige dag’’, aldus Margreet. 

De dames zullen zeker goed voor de dag komen want ’s ochtends wordt hun kapsel onder handen genomen door kapsalon Piekasso waarna ze een bezoek zullen brengen aan Schoonheidssalon Helfrich. Modehuis Van der Lijn verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends waarna de sjerp van Miss Super de Boer en de biedermeier van NZPH Bloemen het plaatje compleet maken.

Post Cleaning

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739