Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Ladies Day onderdeel Feanster wielerweek

15-07-2017

Dat de Giro Rosa onlangs zwaar onderbelicht bleef in de media leverde behoorlijk wat kritiek op. Waar de prestaties van Tom Dumoulin in de mannelijke variant van de Giro ‘hot news’ waren in de landelijke dagbladen, bij de radio en op tv, bleef dezelfde prestatie van wereldtopper Anna van der Breggen zwaar onderbelicht. En dat terwijl het dameswielrennen duidelijk in de lift zit. Giro-winnares Anna van der Breggen won, na vorig jaar Olympisch kampioen op de weg te zijn geworden dit jaar al zeven grote wedstrijden waaronder drie klassiekers. Met als hoogtepunt natuurlijk het winnen van de Giro Rosa. “Ik voelde mij in Italië ijzersterk”, tweette Van der Breggen een dag na haar glorieuze overwinning. Ook Annemiek van Vleuten en streekgenoot Anouska Koster doen het uitstekend in het mondiale wielrennen. Vorig jaar werd het pas 23-jarige talent uit De Westereen verrassend Nederlands kampioen.  En dan hebben we het nog niet eens gehad over Marianne Vos, recorddeelneemster aan de Centrumcross van Surhuisterveen. Maar liefst acht keer kwam Vos als winnares over de streep. Ook Anna van der Breggen won de cross al eens en wel in 2016.

Volgende week maandag, een dag voor de Profronde van Surhuisterveen, is de topper present op Ladies Day in Surhuisterveen als onderdeel van de eerste Feanster wielerweek, een feestweek vol met fiets gerelateerde activiteiten. Zoals vermeldt, het dameswielrennen zit in de lift. Zo verwelkomde Toerfietsclub Surhuisterveen onlangs haar 150e lid en hier werd uitgebreid aandacht aan besteedt. Lena Henstra uit Opende viel deze eer te beurt.

De bedoeling is dat de deelneemsters (minimumleeftijd 14 jaar) zich volgende week maandag om 16.30 uur verzamelen op het Torenplein. Wat volgt is een fietstocht door de regio. Bijzonder is de deelname van Anouska Koster, Nederlands kampioen allround schaatsen Marije Joling en de dames van wv Kannibaal. Onderweg zullen zij handige wielertips aanreiken. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en nadat iedereen in de gelegenheid is gesteld om zich op te frissen staat er een pastamaaltijd klaar in de grote tent op het Torenplein. Tijdens de maaltijd zal Kim van Dijk, goud Olympische Spelen 2012, een presentatie verzorgen over sportvoeding en voedingssupplementen. Net als de Profronde zelf is de deelname gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Op de foto Kim van Dijk (links)  en Kathrin Goeken

AJ Catering & Meer

Contact

Stichting Wielercomité Surhuisterveen
P/a Torenvalk 58A
9231 KR Surhuisterveen

E: info@wielrennensurhuisterveen.nl

Kvk: 41001739