Nieuwsarchief
/

Bentveld, Pieterse en Van der Haar winnen NK Veldrijden in Zaltbommel

Bentveld, Pieterse en Van der Haar winnen  NK Veldrijden in Zaltbommel

Foto BDA - Na de juniorentitel vorig jaar nu ook de beloftentitel voor de talentvolle Bentveld

Leonie Bentveld, Puck Pieterse en Lars van der Haar Nederlands kampioen in een nat Zaltbommel. Drie jaar heeft de organisatie er op moeten wachten om de titelstrijd te organiseren. De coronaperikelen zetten het kampioenschap aan de boorden van de Waal in de parkeerstand. Dit jaar was het raak op een nat en loodzwaar parkoers.

Leonie Bentveld werd kampioene bij de beloften-vrouwen. Na de overstap naar de profs van Puck Pieterse en Fem van Empel en het afzeggen van Shirin van Anrooij was ze de torenhoog favoriete voor de titel. Met ruim drie minuten voorsprong won de debuterende Burgumse bij de beloften-vrouwen voor Iris Offerein (2e) en Larissa Hartog (3e). Opnieuw een titel op de rijke palmares van Bentveld. 'Ik was favoriete, maar het moest wel gebeuren op dit parcours. Ik ben blij dat het gelukt is'. De komende twee wereldbekerwedstrijd laat Bentveld schieten en richt haar vizier op het WK veldrijden in Hoogerheide in het eerste weekend van februari.
 
Bij de vrouwen won Puck Pieterse met ruime voorsprong op haar ploeggenote Ceylin del Carmen Alvarado (2e) en Fem van Empel (3e). 'Hier ben ik heel blij mee. Zwaar parcours, met name de stukken door het water waren loodzwaar'. Denise Betsema en Annemarie Worst werden op ruim twee minuten 4e en 5e. Uittredend kampioene Marianne Vos werd tiende.
De verdere uitslag: 6. Lucinda Brand; 7. Aniek van Alphen; 8. Manon Bakker; 9. Anne Tauber; 10. Marianne Vos
 
Lars van der Haar prolongeerde zijn nationale titel, maar de tweevoudige winnaar van de Internationale Centrumcross Surhuisterveen moest heel diep gaan. Uitgewoond en beslijkt zat de kersverse kampioen na afloop op de grond voor zich uit te staren. 'Dit moest echt uit de kleine tenen komen'. De wedstrijd werd een tweestrijd tussen Van der Haar en zijn Baloise-Trek ploeggenoot Joris Nieuwenhuis. De twee weken niet van elkaars zijde. Diep in de finale sloeg Van der Haar zijn slag en won voor een balende Nieuwenhuis, die een dijk van een koers reed. 'Door een loszittend schoenplaatje kon ik er niet uithalen wat er in zat'. Ryan Kamp werd derde voor Pim Ronhaar.
Bij de beloften-mannen won de Noorddrent Tibor del Grosso.
 
 
 
 
Button