Nieuwsarchief
/

Van der Breggen leidt Vollering naar winst Luik - Bastenaken - Luik

Van der Breggen leidt Vollering naar winst Luik - Bastenaken - Luik

Foto - Bauke Mollema reed een uitstekende Luik-Bastenaken-Luik. De frontman van Trek-Segafredo werd achtste. Volgende project van Mollema: de Giro d' Italia, die 8 mei start in Turijn.

Ten opzichte van woensdag in de Waalse Pijl waren de rollen dit keer omgedraaid in Luik-Bastenaken-Luik. Was het woensdag Vollering die de Amerikaanse kampioene Ruth Winder in de finale richting de Muur van Hoei terugreed en zo de weg plaveide voor Anna van der Breggen. In La Doyenna was het Van der Breggen die in de finale het tempo hooghield en zo Vollering in een 'zetel' naar de finish reed. De talentvolle Vollering maakte het ploegenwerk van SD Worx af in de sprint van de kopgroep van vijf. Annemiek van Vleuten werd tweede voor Elisa Longo Borghini, Katarzyna Niewiadoma en Anna van der Breggen. Marianne Vos won de sprint van de achtervolgsters om de zesde plaats. Lucinda Brand werd negende.

Tadej Pogačar wint

Bij de mannen ook een finale met vijf. Tourwinnaar Tadej Pogačar won de sprint voor de Fransen Julian Alaphilippe en David Gaudu. Alejandro Valverde en Michael Woods vielen naast het podium op een vierde en vijfde stek. Bauke Mollema werd knap achtste.

De eerste uitgave van La Doyenne was in 1892. Vier Nederlanders wisten de heuvelklassieker te winnen: Ab Geldermans (1960), Steven Rooks (1983), Adrie van der Poel (1988) en Wout Poels (2016).

De wedstrijd voor vrouwen was pas toe aan haar vijfde editie. De winnaressen waren: 2017 en 2018 Anna van der Breggen, 2019 Annemiek van Vleuten en 2020 Elizabeth Deignan.

 

 

 
Button