Nieuwsarchief
/

Björn Bakker wint Ronde van de Vijver in Henglo

Björn Bakker wint Ronde van de Vijver in Henglo

Björn Bakker uit Wijnjewoude won zaterdag de Ronde van de Vijver in Hengelo (Ov.). De wedstrijd van HWV De Tubanters heeft met net 700 meter het kortste criteriumparcours van Nederland. Bakker was gelijk na de start present in een kopgroep die het hazenpad koos. De vluchters dubbelden het peloton. In de einsprint was Bakker de snelste voor Steven Stenekes en Igor Bras. Joël Zuidema uit Drachten werk knap tiende. Paasmaandag finishte Bakker in Ureterp als tweede achter Axel van der Tuuk. Bij de vrouwen reed Wendy Oosterwoud naar een vierde plaats. Paulin Koster werd zesde.

Wielervereniging Kapenga Home Center organiseerde zondag jl. haar jaarlijkse nationale jeugdronde. De strijd om de Gouden Ketting van KMC leverde de volgende winnnaars op:

Tingo van der Linde (categorie 1); Yme Veenstra (cat.2); 3. Björn Schiphof (cat.3); Lyam Doddema (cat. 4); Dido Jalving (cat. 5); Thijs Wiersma (cat. 7). Bij ID Cycling was de winst voor de Fryske Tandem Leon Brinksma en piloot Benny van der Kooi.

Anouska Koster

Anouska Koster (Team Jumbo-Visma) sloot zondag in Luik-Bastenaken-Luik haar uitstekende voorjaar af met een 14e stek. “Ik ben erg blij met dit voorjaar. Na een goede start in Valencia heb ik mooie finales gereden. We hebben ons hier en daar goed laten zien met de ploeg. Ik ben vooral blij met mijn optredens in de Strade Bianche en de Ronde van Drenthe. Helaas werd ik na Drenthe verkouden en moest ik de Trofeo Binda missen. Na een goede terugkeer in Dwars door Vlaanderen werd ik tweede in de Volta Limburg Classic achter mijn ploeggenootje Amber Kraak. In de Waalse Pijl en Luik heb ik mijn voorjaar op een mooie manier kunnen afsluiten. In beide koersen eindigde ik 14e. Dit smaakt zeker naar meer, maar ik ben heel erg tevreden met het seizoen tot nu toe. Nu even rusten en dan gaat de focus op het tweede deel van het seizoen”, keek Anouska tevreden terug op het voorjaar. Meer informatie op www.anouskakoster.nl. 

 

 

Op zondag 24 april organiseert Wielervereniging Kapenga Home Center de KMC Ronde van de Gouden Ketting voor de jeugd. Deze jaarlijkse terugkerende wedstrijd wordt verreden op de eigen wielerbaan in het sportpark De Fennen te Drachten. Deelname staat open voor jeugdrenners die lid zijn van de KNWU in alle jeugdcategorieën (1 t/m 7).

KMC – de grootste kettingproducent te wereld – is hoofdsponsor voor de wedstrijd en de winnaar van elke categorie ontvangt een gouden KMC ketting! We zijn dan ook als vereniging enorm blij met KMC als sponsor!

De wedstrijd voor de jeugd in categorie 1 start om 09.30 uur.
Om 11.30 uur vindt de ID Cycling wedstrijd plaats waarna we om 13.00 uur verder gaan met de wedstrijden vanaf categorie 5.

Meer info over Wielervereniging Kapenga Home Center op www.wvdrachten.nl

 
Button