Nieuwsarchief
/

Zaterdag start tijdritcompetitie WV Snits in Warns

Zaterdag start tijdritcompetitie WV Snits in Warns

 

Zaterdag start tijdritcompetitie WV Snits in Warns

Zaterdag 24 maart a.s. start de tijdritcompetitie van Wielerverening Snits in Warns. Wielervereniging Snits en Lawi Sportswear van René Hooghiemster hebben de handen ineen geslagen om dit jaar een tijdritcompetitie te starten. Het wordt een Open Fries Kampioenschap. Er zullen dus ook kampioenstruien te verdienen zijn aan het eind van de competitie. Deze truien en andere prijzen worden gesponsord door Lawi Sportswear. Er is dus in alle categorieën een kampioenstrui te verdienen. De uitslagen worden gekoppeld aan een puntensysteem, er volgt dus geen prijsuitreiking meer na elke wedstrijd. Alleen op de laatste wedstrijddag in deze competitie zal er een prijsuitreiking volgen.

De competitie heeft een eigen WVSNITS/Lawi Sportswear logo gekregen. Aan de promotiefilm wordt gewerkt en zal zo snel mogelijk gelanceerd worden. Ook wordt er naast de website van Wielervereniging Snits een Facebookpagina gestart voor aankondiging, promotie, uitslagen en tussenstanden voor deze competitie. Vergelijkbaar met de pagina van wedstrijdcoördinatoren Wielervereniging Snits.

Zeven wedstrijden

De competitie gaat over 7 individuele tijdritten. Variërend in lengte van 9 tot 40 km op 4 verschillende parkoersen. Warns en Luinjeberd zijn behouden van het afgelopen jaar. 2 tijdritten in Oudemirdum en 3 tijdritten in Zurich worden toegevoegd.

De tijdritten zijn verdeeld over het wielerseizoen. Eens per maand is er een tijdrit. De eerste en laatste rit zijn op een zaterdag, respectievelijk Warns (9 km) en Zurich (40 km). De tussenliggende wedstrijden zijn op woensdagavond, dit om niet in conflict te raken met o.a. de KNWU kalender.

"Wij denken dat we in Lawi een goede sponsor hebben gevonden. De naamsbekendheid van deze sponsor en René Hooghiemster zelf zal bijdragen aan de bekendheid en positieve beleving van deze tijdritten. Ook zullen wij alles in het werk stellen om deze wedstrijden aan te kleden zodat er een mooie sfeer ontstaat. We proberen waar mogelijk een parc ferme te creëren voor interactie tussen renners en publiek. WV Snits was bekend als tijdrit vereniging in grote delen van het land. Wij hopen op deze manier een stap in de goede richting te zetten om ons weer op de kaart te zetten als serieuze tijdrit aanbieder voor alle klassen," meldt de wielervereniging uit de Waterpoortstad Sneek.

De tijdritten van het OFK 2018:

24/03   Warns 14.00 uur

18/04   Oudemirdum 18.00 uur

16/05   Zurich 19.00 uur

13/06   Luinjeberd 19.00 uur

18/07   Zurich 19.00 uur

29/08   Oudemirdum 18.00 uur

22/09   Zurich 14.00 uur

Meer informatie op www.wvsnits.nl

 
Button