Nieuwsarchief
/

Egan Bernal wint Giro d'Italia; Filippo Ganna wint tijdrit

Egan Bernal wint Giro d'Italia; Filippo Ganna wint tijdrit

Egan Bernal heeft de 104e Giro d' Italia gewonnen. Na de Tour de France in 2019 opnieuw een grote ronde op de palmares van de Columbiaan. In de afsluitende tijdrit over 29,4 kilometer in Milaan kwam de frontman van INEOS-Grenadiers niet meer in gevaar. Op 1'23" van zijn winnende ploegmaat, de Italiaan Filippo Ganna, finishte hij als 24e. Van zijn naaste concurrenten in het algemeen klassement finishte Damiano Caruso (Bahrein-Victorious) als 17e op 1'23"minuut en Simon Yates als 51ste op 2'45" minuut. Beste Nederlander in de tijdrit was Julius van den Berg (EF Education-Nippo). Hij werd 20ste op 1'38" minuut en Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma) 21ste op 1'45" minuut.

Evenals in de 1e tijdrit in de Giro was Filippo Ganna ook in de 2e tijdrit de snelste in de rit tegen de klok. Remi Cavagna (Deceunick-Quick Step) werd tweede op 12 seconden en de jonge Italiaan Edoardo Affini (Team Jumbo-Visma) derde op 13 seconden. 

In het algemeen klassement werd Damiano Caruso tweede op 1'59"minuut en Simon Yates derde op 3'23"minuut. Beste Nederlander op een knappe 12e plaats is Koen Bouwman op 31'04" minuten. 

Foto onder - Giro etappewinnaar Taco van der Hoorn, aan de micro bij Kees Maas, tijdens de Profronde van Surhuisterveen. 's Middags verzorgde hij samen met Jesper Asselman een wielerclinic voor de jeugd.

Deelnmerslijst Giro d'Italia: Startlist Giro d'Italia 2021 - CyclingFever - The International Cycling Social Network - Get the Cycling fever!

Vorig jaar won Tao Geoghegan Hart (INEOS-Grenadiers) de Giro. Op de erelijst prijkt de naam van een Nederlander, Tom Dumoulin, die in 2017 won.

Foto onder - Giro-winnaar Tom Dumoulin wint ook de strijd om de Gouden Kooyenga Fiets in Surhuisterveen.

 

 
Button