Nieuwsarchief
/

Rick Ottema zevende in 62ste Ster van Zwolle; Hayma wint Omloop van Schijndel

Rick Ottema zevende in 62ste Ster van Zwolle; Hayma wint Omloop van Schijndel

Foto Andre Weening/OrangePictures - Jelte Krijnsen, winnaar van de ronde van Surhuisterveen 2022, 29ste in Ster van Zwolle.

Het Nederlandse wegseizoen is traditioneel gestart in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Op de Ceintuurbaan meldde zich een omvangrijke kopgroep voor de eindsprint van de 62ste editie van de Ster van Zwolle. Coen Vermeltfoort won afgetekend. Het was derde overwining voor de Drent in de openingsklassieker. Martijn Budding en Loe van Belle werden tweede en derde. Jelle Krijnsen reed zich met een 29ste stek nog net in de prijzen. Aan de finish kwamen ook Tjalle de Bruin, Guillaume Visser en de jonge debutant Elmar Abma.

Op de erelijst van de Ster van Zwolle prijken de namen van vier Friese winnaars: Piet Hoekstra (1976), Henk Boorsma (1988), Wietse Veenstra (1989) en Germ van der Burg (2008).

Hayma wint Omloop van Schijndel

In Brabant won junior Karst Hayma zondag de Omloop van Schijndel voor junioren. In de sprint versloeg hij zijn enig overgebleven rivaal Steijn Oosterveld in de sprint. Tom van der Werff reed naar een achtste stek.

 
Button