Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Zaterdag 3 juni - Fietstoertocht Fiets voor een Huis

26-05-2017

Zaterdag 3 juni 2017 wordt voor de vierde maal de fietstoertocht ?Fiets voor een Huis? gehouden. Dit jaar zijn er opnieuw vier plaatsen waar gestart kan worden. De startplaatsen zijn Roden, Drachten, Zwaagwesteinde bij de vestigingen van DVEN Accountants Adviesgroep en in Surhuisterveen bij Brasserie Kolkzicht.
   
De opbrengst is bestemd voor het project ?Fiets voor een Huis?, dat huizen laat bouwen in Bangladesh. Profwielrenner Bauke Mollema is ambassadeur van deze stichting. Vorig jaar hebben acht leden van Team Surhuisterveen een aantal huizen bezocht in Bangladesh. Deze huizen zijn gebouwd uit de opbrengst van de actiegelden van voorgaande jaren. De gezinnen krijgen een microkrediet waarmee zij de mogelijkheid krijgen om een stenen huis te bouwen en zo de kans krijgen op een betere en vooral schonere leefomgeving. "Geweldig om te zien hoe blij de mensen zijn met hun stenen huis?, laat Jack Bouw weten, lid van het Team Surhuisterveen dat op bezoek was in Bangladesh.
  
De afstanden zijn ook dit jaar 65 km (start 8.00-10.00 uur) en 120 km (8.00-9.00 uur). De inschrijfkosten zijn ? 7,50. De fietstoertocht wordt verreden onder auspiciën van TFC Surhuisterveen, die is aangesloten bij de NTFU. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Jack Bouw (0512-363555; 06-12258439). De startplaatsen bij de DVEN vestigingen zijn: Drachten (Stationsweg 160), Roden (Ceintuurbaan N 108) en Zwaagwesteinde (A. van der Meulenstrjitte 12).