Nieuwsarchief
/

Gestopte Wim Stroetinga wordt assistent-ploegleider

Gestopte Wim Stroetinga wordt assistent-ploegleider

Wim Stroetinga begin deze maand actief in de 14e editie van de Pieter Weening Classic - foto's BDA

Wim Stroetinga (35) stopte vorige week met wielrennen. Een week later al gaat de Stellingwerver aan de slag als assistent-ploegleider bij de vrouwenploeg van NXTG Racing Team, de ploeg van Servais Knaven en Kelvin Dekker. Stroetinga volgt een trainerscursus bij de KNWU. Meer nieuws op www.nxtg.nl

‘Na heel veel mooie jaren op de fiets, heb ik besloten een punt achter mijn carrière te zetten. Met gezonde spanning en open blik zie ik de toekomst tegemoet, hierin hoop ik iets voor de wielersport te kunnen betekenen. Ik wil iedereen bedanken die me door de jaren heen heeft bijgestaan.’

Stroetinga (35), tegenwoordig woonachtig in Terwispel en jongere broer van schaatser Arjen, was gezegend met een vlijmscherp eindschot, dat hem vele succes opleverde op de weg, maar ook op de baan en in het zesdaagsencircuit.

Stroetinga was in de jeugd een beloftevolle baanrenner en veroverde in Melbourne (2002) bij de junioren de wereldtitel scratch. In de jaren daarna maakte hij carrière als pisterenner, tot in 2008 het Duitse Milram hem in het vizier kreeg. Met die ploeg was hij vervolgens twee jaar actief op het hoogste niveau van het wegwielrennen.

Tot het Duitse team ophield te bestaan en de allrounder op zoek moest naar een nieuwe ploeg. Sindsdien koerste Stroetinga in het continentale circuit. Eerst voor Koga en Parkhotel Valkenburg, sinds 2018 voor Vlasman. In het zesdaagsencircuit vormde hij de laatste.

Foto; Arjen (l.) en Wim Stroetinga voor de start van de Profronde van Surhuisterveen.

 
Button