Nieuwsarchief
/

Wielerronden Burgum en Suwâld in 2021 op de kalender

Wielerronden Burgum en Suwâld in 2021 op de kalender

Wielerronden Burgum en Suwâld in 2021 op de kalender

De wielerronden van Burgum en Suwâld waren in 2020 terug op de kalender. Door de coronamaatregelen gingen beide wedstrijden niet door. Voor 2021 staan ze echter opnieuw op de kalender. De actieve Wielervereniging Snits tekent voor de organisatie van beide wedstrijden. De wielerronde van Suwâld staat voor vrijdag 28 augustus (19.00 uur) op de kalender en de wedstrijd in Burgum voor zaterdag 11 september (19.00 uur). 

In beide plaatsen werden in het verleden wielerkoersen georganiseerd.  In Suwâld werd een aantal jaren de Koppeltijdrit van Friesland georganiseerd en in het voorjaar de Friese trainingsritten. In Burgum/Bergum werd van ouds gekoerst. In eerste instantie het Himbo-wielercriterium en later werd vanuit de hoofdplaats van de Gemeente Tytsjerksteradiel de Woudenklassieker verreden.

Parcoursen

Initiatiefnemer Frank Wierstra heeft ondertussen ook de beide parcoursen bekendgemaakt. Het parcours van de Wielerronde van Burgum loopt dwars door het koopcentrum. "De koers by de minsken bringe", aldus Wierstra. "Wij proberen er iets moois van te maken voor de renners en het publiek". 

Parcours Ronde van Burgum

 

 
Button