Nieuwsarchief
/

Werkzaamheden reconstructie centrum Surhuisterveen 4 januari hervat


Foto BDA - Vanaf 4 januari werd de 2e fase van de reconstructie gestart met het gedeelte tussen Takko Fashion en Brasserie Kolkzicht.

Werkzaamheden reconstructie centrum Surhuisterveen 4 januari hervat

Het weer liet het toe en dus startte aannemer Witteveen maandagmorgen 4 januari met de 2e fase van de reconstructiewerkzaamheden in het centrum van Surhuisterveen. Er werd gestart vanaf De Kolk 15 (Takko Fashion), richting De Kolk 23 (Brasserie Kolkzicht) met de opbreekwerkzaamheden en het grondwerk. In de loop van week 4 (25 tot 29 januari) wordt op dit gedeelte gestart met het straatwerk. Dit betekent dat het centrum vanaf De Kolk richting de Groningerstraat is afgesloten. Winkels zijn bereikbaar vanaf parkeerterrein Torenplein en de Lidl. De winkels vanaf Brasserie Kolkzicht richting De Dellen zijn bereikbaar via parkeerterrein bij Albert Heijn.


Werkzaamheden parkeerterrein Action

Woensdag 6 januari wordt gestart met de 1e fase van het parkeerterrein achter Action. Er zal dan tijdelijk één toegang tot het parkeerterrein zijn.

Donderdag 7 januari wordt de eerste helft van het parkeerterrein opgebroken, inclusief de toegangsweg naar het parkeerterrein tussen de Zuivelhoeve (De Dellen 12A) en Scapino (De Dellen 14). Aanvullend grondwerk wordt uitgevoerd en wordt een nieuw regenwaterriool op het parkeerterrein aangebracht. In de week van 19 januari (Week 3) zit dit deel weer in de puinverharding en is het bereikbaar voor eventuele bevoorrading. Het parkeerterrein wordt in 2 fasen uitgevoerd om de bereikbaarheid van het parkeerterrein te kunnen waarborgen. Dit betekent wel dat er gedurende de werkzaamheden aan het parkeerterrein maar één in- en uitgang is richting het parkeerterrein. Dit wordt duidelijk aangegeven.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Fase 1: Vanaf de Gedempte Vaart langs het Torenplein naar De Kolk tot aan de kruising Groningerstraat, inclusief de rand rondom het Torenplein, de ingang naar de Jumbo en het loopgebied tussen AH/It Stee/Terstal. Deze eerste fase is inmiddels gerealiseerd.

Foto BDA - De 1e fase van de reconstructie is inmiddels gerealiseerd.

Fase 2 (Voorjaar 2021 tot Bouwvak): Vanaf de Groningerstraat richting De Dellen, inclusief  de zijpoten Groningerstraat, Slotstraat en Dr. Van Kammenstraat, inclusief de inrichting van het parkeerterrein tussen Terstal en Brasserie Kolkzicht.

Fase 3 (Najaar 2021, na de Bouwvak ): De Dellen vanaf de Dr. van Kammenstraat tot en met de kruising De Dellen/Nije Jirden, inclusief het parkeerterrein van de Action.

 

 
Button