Nieuwsarchief
/

Wereldkampioen tijdrijden Philippo Ganna start in Surhuisterveen

Wereldkampioen tijdrijden Philippo Ganna start in Surhuisterveen

Het Wielercomité Surhuisterveen was er snel bij toen Philippo Ganna op de eerste zondag van de wereldkampioenschappen in België zijn wereldtitel tijdrijden prolongeerde. “Een echte wereldtopper en een aansprekende naam”, meldt Erik Jager. “We waren er snel uit met de Italiaan om naar de Wãlden te komen”.

Voor Ganna was het een droom om zijn wereldtitel te prolongeren. "Toen ik vanmorgen wakker werd, had ik al een goed gevoel in de benen". De Italiaan klopte de beide Belgen Wout van Aert, vorig jaar ook tweede, en Remco Evenepoel. 

De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden werd ook Olympisch kampioen ploegenachtervolging op de baan in Tokyo. “De renner van Ineos Grenadiers is een pure tijdrijder. In de Giro won hij beide tijdritten. Tijdens de Europese kampioenschappen wist Ganna de zilveren medaille te pakken in de tijdrit. Naast zijn carrière op de weg is Ganna een uitstekende renner op de baan, waar hij grossiert in overwinningen. Zo is de 25-jarige Italiaan viervoudig wereldkampioen op de achtervolging”.

 

 

 

 
Button