Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Vrijmarkt Surhuisterveen met veel wielerboeken

26-04-2017

Team Surhuisterveen Fiets voor een Huis is ook dit jaar op Koningsdag aanwezig met een stand op de altijd druk bezochte Vrijmarkt in Surhuisterveen.

Een gezellige stand met koffie en eigen gemaakte cake en live muziek van Johan Timersma. The place to be. Naast allerlei activiteiten heeft de stand van Team Surhuisterveen ook een uitgebreide boekencollectie in de verkoop met dit jaar opvallend veel wielerboeken!

De opbrengst is voor de actie Fiets voor een Huis/Loop voor een Huis. ?Met tal van acties proberen we geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van stenen huizen in Bangladesh. Met een micro-krediet van duizend euro, die in zes jaar moet worden afbetaald, kan een stenen huis worden gebouwd. Als Team Surhuisterveen proberen we aan het eind van het jaar voor 70 huizen een micro-krediet te hebben gerealiseerd. 10 september beklimmen we in dit kader de Alpenreus de Galibier. Op deze Vrijmarkt pakken we weer uit voor dit goede doel! Binnenkort lanceren we ook nog een nieuwe actie voor dit doel op de Vrijmarkt?, meldt ?marktmeester? Jack Bouw. De stand van Team Surhuisterveen is te vinden voor de ingang van CBS De Hoekstien aan de Badlaan. De Vrijmarkt is gekoppeld aan de opening van het zwemseizoen van zwembad Wettervlecke.

 

Kerkdienst 

In het kader van de acties voor Fiets voor een Huis organiseert Team Surhuisterveen zondag 23 april a.s. een kerkdienst in De Flambou in Surhuisterveen. De dienst begint om 09.30 uur. Voorganger is de ?dominee van de Galibier?, ds. Jan Holtslag, als predikant verbonden aan de PKN-gemeente Giessenburg. Het thema is ?Een veilig huis?. De samenzang wordt begeleid door Johan Timersma. Ook de kinderen van de CBScholen De Bernebrêge en De Hoekstien verlenen hun medewerking.