Nieuwsarchief
/

Volop mutaties in het veldritpeloton

Volop mutaties in het veldritpeloton

Volop mutaties in het veldritpeloton

Het veldritseizoen ligt ondertussen alweer een maand achter ons. Het vizier is op de drempel van de maand april ondertussen volledig gericht op het wegseizoen. Met als aangename verrassing het uitstekende presteren van wereldkampioen Wout van Aert.

Een heel ander spoor volgt zijn naaste tegenstrever Mathieu van der Poel. Op de MTB probeert de jongste Van der Poel de aansluiting bij de mondiale top te bewerkstelligen met het oog op de Olympisch Spelen van 2020. De voortekenen in de maand maart met korte klasseringen in internationale confrontaties zijn veel belovend. Ondertussen is er volop beweging in het veldritpeloton wat betreft transfers. Renners verkassen naar een andere ploeg, sommigen hangen de crossfiets aan de wilgen.

Bij de Nederlandse ploeg ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies stoppen twee vaste waarden: Thijs van Amerongen en Patrick van Leeuwen (foto boven). Twee ervaren crossers die ook veelvuldig te zien waren in de Internationale Centrumcross van Surhuisterveen. Ryan Kamp, die in Surhuisterveen de nationale titel bij de junioren won en op het WK in Valkenburg goed was voor het brons, verkast naar het Belgische Marlux-Bingoal (bovenste foto). Inge van de Heijden gaat de komende drie jaar rijden voor Woawdeals Pro Cycling, de ploeg van Marianne Vos en Anouska Koster, waar ze de weg met het veldrijden gaat combineren.

Ook bij onze Zuiderburen is er volop beweging op het transferfront.

Bij de ploeg van Wout van Aert, Crelan-Veranda’s Willems, vertrekt Tim Merlier naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Naar diezelfde ploeg verkaste ook Loes Sels, terwijl Jappe Jaspers is gestopt. De Nederlanders Stan Godrie (foto boven) en bij de vrouwen, Maud Kapteijns (foto onder), zijn blijvers.

Bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice gaat naast Tim Merlier ook Laurens Sweeck rijden. Sweeck komt over van Era-Circus en trek per 1 januari 2019 het shirt aan van zijn nieuwe ploeg en neemt ook broer Dieter mee. Braam Merlier, broer van Tim, komt eveneens de gelederen versterken en komt over van de ploeg Bart Wellens, Steylaerts-Bet First. Ook Toon en Victor Vandenbosch zijn nieuw bij het team. Blijvers zijn Jens Adams en de Tsjech Michael Boros. Rob Peeters, de winnaar van de Centrumcross 2013, stopt (foto onder).

Telenet-Fidea Lions

Telenet Fidea Lions, de ploeg van Sven Nys en Lars van der Haar, heeft het contract van Toon Aerts opengebroken. Aerts blijft nog tot minstens 31 december 2020 één van de kopmannen van het team. Thijs Aerts, de Belgische beloftenkampioen, maakt volgend seizoen de overstap naar de elite-mannen. Daan Soete vertrek per direct naar de ploeg van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

Foto's: Martin de Jong en Andre Weening/Orange Pictures

 
Button