Nieuwsarchief
/

Vijf Friese wielerverenigingen gaan samenwerken

Vijf Friese wielerverenigingen gaan samenwerken

Vijf Friese wielerverenigingen gaan samenwerken

De vijf Friese wielerverenigingen gaan samenwerken, dat meldde het Friesch Dagblad in haar zaterdageditie. Een historisch moment, want alle pogingen in de voorbije decennia strandden. Het is de vijf verenigingen, WV Kapenga Home Center (Drachten), WV Otto Ebbens (De Westereen), LWV De Friesche  Leeuw (Leeeuwarden), WV Snits (Sneek) en WSVO (Ooststellingwerf), gelukt om tot een gedeelde toekomstvisie te komen.

“Het doel is het versterken van de Friese wielersport in de breedste zin van het woord”, meldden de voorzitters in een verklaring over de oprichting van WielerCombinatie Friesland.

De insteek is dat de clubs kwaliteiten, kennis en ervaringen met elkaar gaan delen. Er zal worden samengewerkt op het gebied van wedstrijdzaken, de werving van (jeugd)leden en het organiseren van centrale trainingen voor talenten. Dat geldt zowel voor de disciplines wegwielrennen, veldrijden en mountainbiken. Ook wordt er gestart met een eliteteam met als doel deelname aan de clubcompetitie. Met daaronder, mogelijk in 2022, een nieuwelingen- en juniorenploeg.

Cycling Team Fryslân, deelnemer aan de nationale clubcompetitie, werkt aan een nieuw eigen project.

Bron: Friesch Dagblad

 
Button