Nieuwsarchief
/

Lucinda Brand en Mathieu van der Poel winnen Superprestige Heusden-Zolder

Foto BDA - Lucinda Brand wint en leidt in de tussenstand van de Telenet Superprestige

Lucinda Brand en Mathieu van der Poel stonden 2e Kerstdag in Heusden-Zolder op het hoogste treetje van het podium.

Lucinda Brand sprintte naar de winst in de 7e manche van de Telenet Superprestige. Op het circuit van Terlamen in Heusden-Zolder verwees ze wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado naar de tweede plaats en Annemarie Worst naar de derde. Denise Betsema werd vierde. Van kop af sprintte de renster van Telenet-Baloise naar haar negende overwinning van het seizoen. "Ik heb een aantal keren druk gezet, maar voelde al snel dat het net als vorig jaar op een sprint zou uitdraaien", vertelde Brand aan de finish. In de slotonde dicteerde Brand het tempo en met een krachtige sprint maakte ze het karwei af. Knap was de negende plaats van Anna Tauber. De mountainbikster en marathonschaatster uit Oranjewoud, in 2018 won ze de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, maakte haar rentree in de cross. Dit jaar werd ze achter Manon Kamminga tweede in het Open Nederlands Kampioenschap op het Karintische bergmeer.

De uitslag: 1. Lucinda Brand; 2. Ceylin del Carmen Alvarado; 3. Annemarie Worst; 4. Denise Betsema; 5. Manon Bakker; 6. Inge van der Heijden; 7. Anna Kay (Gbr.); 8.Alicia Franck (B.); 9. Anna Tauber; 10. Laura Verdonschot (B.).

De tussenstand na de 7e manche in de Telenet Superprestige: 1. Lucinda Brand 101 punten; 2. Ceylin del Carmen Alvarado 98; 3. Denise Betsema 86; 4. Annemarie Worst 79; 5. Yara Kastelijn 72; 6. Manon Bakker 64; 7. Sanne Cant 45; 8. Laura Verdonschot 35; 9. Aniek van Alphen 34; 10. Anna Kay 31.

Mathieu van der Poel souverein op Terlamen

Na tien minuten reed Mathieu van der Poel weg bij de rest. Souverein snelde de wereldkampioen naar de overwinning op Terlamen. Wout van Aert reed in de voorlaatste ronde weg bij de achtervolgers en werd tweede. De strijd om de derde plaats beliste Lars van der Haar in zijn voordeel. "Ik voel me al een tijdje goed", vertelde de tweevoudige winnaar van de Centrumcross Surhuisterveen aan de meet. "Ik had niet veracht zo snel alleen te zitten. Toen het gat groot genoeg was, kon ik op mijn gemak rond rijden", meldde Van der Poel. 

Eli Iserbyt, de leider na 6 manches in de Telenet Superprestige, beleefde een trieste aftocht in Heusden-Zolder. In de derde ronde kwam de Europese kampioen ten val en werd per amburlance afgevoerd. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek Iserbyt geen breuken aan zijn val te hebben overgehouden, maar start niet in de WB van Dendermonde. Door de val van Iserbyt is Toon Aerts de nieuwe leider met nog één wedstijd te gaan in de Telenet Superprestige op 6 februari in Middelkerke (B.).

De uitslag; 1. Mathieu van der Poel; 2. Wout van Aert; 3. Lars van der Haar; 4. Laurens Sweeck; 5. Michael Vanthourenhout; 6. Corné van Kessel; 7. Toon Aerts; 8. Gianni Vermeersch; 9. Tom Pidcock (Gbr.);  10. Daan Soete. 

Stand Telenet Superprestige bij de elite-mannen na Heusden-Zolder:

1 Toon Aerts 89; 2.  Eli Iserbyt 84; 3. Michael Vanthourenhout 80; 4. Laurens Sweeck 78; 5. Lars van der Haar 78; 6. Corné van Kessel 71; 7. Daan Soete 48; 8. Quinten Hermans 36; 9. Ryan Kamp 34; 10 Mathieu van der Poel 29.

Meer informatie over de Superprestige op www.superprestigecyclocross.be

 

 

 
Button