Nieuwsarchief
/

Leonie Bentveld en Lucinda Brand winnen Herentals Crosst

Leonie Bentveld en Lucinda Brand winnen Herentals Crosst

Foto DBA - Leonie Bentveld won voor de derde keer op rij in de X20 Badkamers Trofee.

Winst in Herentals Crosst, meetellend voor de X20 Badkamers Trofee, voor Leonie Bentveld, David Haverdings, Thibau Nys en Lucinda Brand.

Bij de junioren vrouwen boekte Leonie Bentveld haar derde overwinning in de X20 Badkamers Trofee. De Burgumse kreeg de winst niet in de schoot geworpen. Een val in de eerste ronde, waarbij ze een wond op liep die later gehecht moest worden, moest ze achtervolgen om Mirre Knaven te achterhalen. Op karakter slaagde ze hierin en wist op de meet Knaven drie tellen voor te blijven. In het klassement staat de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal stevig aan de leiding. Na de winst alle drie wedstrijden meetellend voor het klassement.

De verdere uitslag: 3. Julia Kopecky op 50 seconden; 4. Ava Holmgren (Can.) op 1'08"; 5. Isabella Holmgren op 1'34".

Bij de junioren heren zegevierde David Haverdings eveneens voor de derde keer op rij. Jack Spranger (USA) werd tweede op 18 seconden en Ian Ackert op 50 seconden als derde.

Bij de beloften was de winst voor Thibau Nys. De Belg kreeg Pim Ronhaar en landgenoot Victor Van De Putte mee op het podium. In het klassement leidt Ronhaar met Thibau Nys op 1'01" op de tweede plaats en Cameron Mason op 7'19" op de derde plaats.

Lucinda Brand doet goede zaken in Herentals crosst

Op de overwinning van Lucinda Brand in Herentals crosst was niets af te dingen. De wereldkampioene had op de streep 49 seconden voorsprong op Denise Betsema, de leidster in het klassement. Brand naderde de Texelse op 2 seconden. Het was de zestiende overwinning voor de wereldkampioene dit seizoen. "Het ging goed. Richting het NK dit weekend is het rusten, een beetje fietsen, maar trainen is er niet bij". Niet tevreden was Betsema. "Ik ben niet super tevreden. Het zat niet mee en ik reed ook nog lek. Ik baal stevig". Annemarie Worst werd op 59 seconden derde. "Ik ben tevreden. De vorm is terug". 

De verdere uitslag: 4. Sanne Cant; 5. Maghalie Rochette (Can.); 6. Manon Bakker; 7. Ceylin del Carmen Alvarado; 8. Clara Honsinger (USA); 9. Madigan Munro (USA); 10. Karen Verhestraeten (B.)

Klassement X20 Badkamers Trofee: 1. Denise Betsema; 2. Lucinda Brand op 2 seconden; 3. Annemarie Worst op 5'34"; 4. Ceylin del Carmen Alvarado 6'32"; 5. Sanne Cant 9'22"

Wout van Aert veruit de sterkste

Ook in Herentals stond er geen maat op Wout van Aert. In de openingsronde trok de Belgische kampioen al de koers naar zich toe. Tom Pidcock (2e) en Toon Aerts (3e) moesten ruim een minuut toegeven op de renner van Jumbo-Visma. Zijn achtste overwinning op negen starts. In het klassement deed Toon Aerts goede zaken. De nummer twee in het klassement, Eli Iserbyt, werd negende en verspeelde de nodige tijd ten opzicht van Aerts.

De verdere uitslag: 4. Michael Vanthourenhout; 5. Lars van der Haar; 6. Jens Adams; 7. Tom Meeusen; 8. Gianni Vermeersch; 9. Eli Iserbyt; 10. Corne van Kessel

Klassement: 1. Toon Aerts; 2. Eli Iserbyt op 4'12"; 3. Michael Vanthourenhout 7'32"; 4. Wout van Aert 7'41"; 5. Tom Meeusen 11'48"; 6. Corne van Kessel 12'25"; 8. Lars van der Haar 13'52"

 
Button