Nieuwsarchief
/

Gosse van der Meer zevende in Rýmarov

Gosse van der Meer werd vandaag zevende in Rýmarov. De wedstrijd werd gewonnen door Michael Boroš. De Tsjech kreeg twee landgenoten mee op het podium Riman Jakub (2e) en Simon Vanicek (3e). Achter het drietal Tsjechen eindigden drie Franzozen: Cyprien Gilles (4e), Mathieu Orichon (5e) en Valentin Remondet (6e).

“Naar Rymarov (Tsjechië) gekomen om te winnen, hele slechte start maar na 3 rondes weer aan de zege mogen denken  Toen materiaal pech en weer terug gevallen. Met nog 5 rondes te gaan alles of niks gedaan om nog podium te rijden. Uiteindelijk over de meet als 7e... Prima benen maar niet de uitslag waarvoor ik kwam. Zondag een nieuwe kans in Jicin!” meldt Gosse op twitter vanuit Tsjechië.

Vrouwen

Bij de vrouwen won de jonge Hongaarse Blanka Kata Vas voor de Belgische Suzanne Verhoeven (2e) en de Française Anaïs Morichon (3e). De wedstrijd was de 3e manche van de Toi Toi Cup, een regelmatigheidscriterium in Tsjechië.

Zondag 22 november a.s. wordt de 4e manche verreden in Jicin. Voor zondag 29 november staat een wereldbekermanche in Tabor op het programma.

Rýmarov de 3e manche van de Toi Toi Cup.

De autoriteiten gaven groen licht, nadat er zeven weken geen cross was verreden in Tsjechië in verband met het coronavirus. De wedstrijd werd verreden op de Dag van de Vrijheid en de Democratie in de Tsjechische Republiek.

Aan het vertrek ook Gosse van der Meer.

“Na zo'n drie weken mag er vandaag weer gekoerst worden! Last-minute en na heel veel geregel is het gelukt om in Tsjechië te komen en hier te koersen (land is nog in lockdown). Afgelopen week meer gebeld en gemaild dan getraind maar ik kan weer koersen!”, meldt de Surhuizumer globetrotter op twitter.

“Mijn laatste paar races werden een paar dagen voor de race afgelast en als last-minute telefoontje besloot ik naar Tsjechië te gaan om daar mijn geluk te beproeven. Met de geweldige hulp van de familie Brandys heb ik alle testen en documenten gekregen om deze reis te maken en de races te beginnen (als ze plaatsvinden)”.

De planning van Gosse van der Meer voor de komende weken:

17/11 ToiToiCup Rymarov

22/11 ToiToiCup Jicin

29/11 Worldcup Tabor (indien geselecteerd)

05/11 ToiToiCup Caslav

  1. ToiToiCup Kolin

Volg Gosse in Tsjechië ook op Youtube  #crossmetgosse – Tales from Czech Republic 1

 
Button