Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Van Kessel zegeviert in Surhuisterveen

03-01-2016

Foto: AW Foto / Andre Weening

 

SURHUISTERVEEN - Corné van Kessel heeft zaterdag op overtuigende wijze de Centrumcross op zijn naam geschreven.

Direct na de start vloog de man van Telenet-Fidea er vandoor, om vervolgens een ware show weg te geven in de koude miezerregen van Surhuisterveen. Achter de ongenaakbare leider werd lange tijd gejaagd door een groepje van vijf, met daarin onder andere Lars Boom. Boom, die zijn terugkeer naar het veld niet direct ziet uitlopen op een zegetocht, zakte echter na de helft van de koers terug, om uiteindelijk als zevende te eindigen.

De strijd om de tweede plaats achter Van Kessel was een spannende; de Duitser Philipp Walsleben knokte tot de laatste ronde met Twan van den Brand. In de laatste omloop reed Walsleben echter zijn concurrent uit het wiel en de Duitser legde daarmee beslag op de tweede plek. Van Kessel was ondertussen al aan het vieren, zijn voorsprong was groot genoeg voor een uitgebreid zegegebaar aan de streep.

Uitslag: 1. Corné van Kessel, Herentals (B); 2. Phillipp Walsleben, Herentals (B); 3. Twan van den Brand, Volkel; 4. Marcel Meisen, Stolberg; 5. Martijn Budding, Veenendaal; 6. Stan Godrie, Zundert; 7. Lars Boom, Vlijmen; 8. Patrick van Leeuwen, Hilvarenbeek; 9. Joris Nieuwenhuis, Zelhem; 10. Thijs van Amerongen, Vorden. 

>> Bekijk meer foto's van de Centrumcross

 

 

Arriva