Nieuwsarchief
/

Tv-portret over burgemeester Oebele Brouwer, Skipper fan Achtkarspelen

Tv-portret over burgemeester Oebele Brouwer, Skipper fan Achtkarspelen

Foto - Johan ter Elst

Tv-portret over burgemeester Oebele Brouwer, Skipper fan Achtkarspelen

Ruim twee jaar geleden werd Oebele Brouwer (60) beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Achtkarspelen. Voordien vervulde hij diverse functies als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Johan ter Elst uit Boelenslaan maakte van Brouwer voor RTV NOF een videoportret. Dit portret werd voor het grootste gedeelte opgenomen op het terrein van het Skûtsjemuseum in Earnewâld.

Het zeilen ligt diep verankerd in de genen van de burgemeester van Achtkarspelen. Hij is voorzitter van de Zeilraad van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS), lid van de Activiteitencommissie van de Wettersportferiening Tusken Mar en Leyen en bestuurslid van de Stichting Foar de Neiteam. Wie in de decembermaand ’s avonds over de grote brug van Eastermar rijdt ziet daar het fraai verlichte skûtsje van Eastermar aan de wal liggen. Brouwer coördineert dit jaarlijks terugkerende sprookjesachtige verlichtingsproject.

Het tv-portret wordt uitgezonden op zaterdagmiddag 1 en zondagmiddag 2 mei bij herhaling vanaf half twee steeds om het uur. Streekomroep RTV NOF zendt uit op Ziggokanaal 36 en KPN/Telfort kanaal 1470. Ook wordt het portret geplaatst op de diverse sociale mediakanalen en de website www.rtvnof.nl.

 
Button