Nieuwsarchief
/

Tom-Jelte Slagter kent zijn lentekoersen

Tom-Jelte Slagter kent zijn lentekoersen

Tom-Jelte Slagter kent zijn lentekoersen

Na de Cadel Evans Great Ocean Race, gisteren, keert Tom-Jelte Slager terug naar Nij Beets. De Australische seizoenouverture bracht de geboren Groninger terug in de picture. Met een derde plaats in het eindklassement van de Tour Down Under had Slagter een uitstekende seizoenstart. “Ik ben er superblij mee. Een betere start kan ik mij niet wensen,” meldde Slager vanuit Down Under.  De koers die hij in 2013 wist te winnen.

Slagter debuteerde in 2011 als prof in het shirt van Rabobank. Het jaar ervoor won hij de Nederlandse Beloften titel op de weg als lid van de Rabobank Continentale ploeg. Reden voor de ploegleiding van de profploeg om hem op dinsdag 12 juli van dat jaar een profcontract te laten onderteken. ’s Avonds meldde hij het heugelijke feit in een zonnig Tolbert, dat zich opmaakte voor de 3e etappe van de roemruchte Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier.

Feroaring fan lucht

In Down Under debuteerde de 28-jarige Slagter in het shirt van Team Dimension Data, de enige Afrikaanse profploeg. Na vier jaar onder de vleugels van Jonathan Vaughters, eerst Garmin Sharp daarna Cannondale, gereden te hebben was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Na de Australische wedstrijden zit het programma voor de lentemaanden, maart en april, er voor Slagter als volgt uit: Parijs-Nice, Milaan-San Remo, Ronde van het Baskenland en de Ardennen klassiekers, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, waar hij in 2014 zesde werd.

 
Button