Nieuwsarchief
/

Elmar Abma Nederlands kampioen; Thom van der Werff breekt sleutelbeen

Elmar Abma Nederlands kampioen; Thom van der Werff breekt sleutelbeen

Foto Archief WC Surhuisterveen - Podium nieuwelingenronde 2021 in het midden winnaar Thom van der Werff

Elmar Abma uit Wolvega won zondag het Nederlands kampioenschap voor junioren in Enter. De sterke Stellingwerver bleef Viego Tijssen en Jasper Huitema (Roden) voor. Jelle Bouma (Houtigehage) werd, na zijn keurige derde plaats in een van de etappes van de Acht van Bladel, twintigste. Sille Hut (Boelenslaan) werd 22ste.

Grote pechvogel was Thom van der Werff. De winnaar van de nieuwelingenronde van Surhuisterveen 2021 was betrokken bij een valpartij en brak zijn sleutelbeen. Dubbele pech voor Van der Werff, want nu mist hij ook het Europees Kampioenschap in Portugal van 7 tot en met 10 juli in Anadia. Van der Werff was door bondscoach Adriaan Helmantel geselecteerd voor twee onderdelen: de wegrit en de Mixed Relay.

Bjorn Bakker wint in Oldenzaal

Bjorn Bakker slaagde er in de Wielermeerdaagse Noordenveld - Westerkwartier niet in om een etappe te winnen. In het eindklassement werd hij tweede achter Rik Ottema (Leeuwarden). Zondag was het wel raak voor Bakker. In Oldenzaal won hij voor nationaal kampioen Jelle Johannink en Robin Lowik.

Arjen Veenstra (Beetsterzwaag) won in De Wilp de wedstrijd in de Sportklasse.

Foto DBA - Podium Sportklasse De Wilp v.l.n.r. Jan Hekman, Arjan Veenstra, rondemiss Amysoft Marije en Albert Schurer