Nieuwsarchief
/

Thom van der Werff derde op NK op de VAM-berg

Thom van der Werff derde op NK op de VAM-berg

Foto BDA - Arjan Dillema na afloop van het NK veldrijden Surhuisterveen 2018

Thom van der Werff werd tijdens het NK voor nieuwelingen derde. Op de flanken van de VAM-berg sprintte de winnaar van de Ronde van Surhuisterveen achter Sjors Lugthart en Senna Remijn naar een bronzen plak.

Thom van der Werff wint koers bij de nieuwelingen

Foto Andre Weening - Thom van der Werff wint nieuwelingenronde van Surhuisterveen.

"Ik stond erg gemotiveerd aan de start om een goede uitslag te rijden. Na een goede wedstrijd kwam ik op de laatste beklimming van de Col du VAM door gedrang te ver van achteren te zitten en moest in de sprint dan ook van te ver van komen. Over het geheel ben ik tevreden over mijn wedstrijd. Deze derde plek op het NK is een mooie afsluiting van mijn nieuwelingeperiode. Volgend jaar ben ik junior en rijd ik voor Streetjump Development Team", vertelt Van der Werff op zijn facebookpagina.

Bij de junioren werd Elmar Abma vierde. De Stellingwerver zat ik de kopgroep van vier die zich in de sprint bergop licht had afgescheiden. Tibor del Grosso won. Jente Klaver (Kollumerzwaag) werd negende. De beide renners van wv Kapenga Home Center, Arjan Dillema (Doezum) en Jorn Kooistra, finishten op 14 seconden verdienstelijk als 12e en 21e.

Bij de elite-mannen werd Stef Krul vierde en Harry Sweering twaalfde.

 
Button