Nieuwsarchief
/

Rick Ottema sterkste in Ronde van Ureterp; Jelle Bouma 6e

Rick Ottema sterkste in Ronde van Ureterp; Jelle Bouma 6e

Foto BDA - Rick Ottema overtuigend naar de winst in Ureterp

Rick Ottema won paasmaandag de Ronde van Ureterp, het openingscriterium van het Friese wielerseizoen. Daarmee trok de Leeuwarder zijn uitstekende vorm ook in de koers rond kerk, kroeg en langs De Lijte door. Na een goed optreden in Olympia's Tour, zaterdag in de Omloop van de Braakman (2e) was het in 'Oerrock City' raak. Vroeg in de wedstrijd, na het startschot van Roxanne Knetemann, trok hij samen met Sjors Dekker de koers naar zich toe. In de slotronde reed Ottema weg bij Dekker en won overtuigend. Dekker werd tweede. De sprint om de derde plaats werd gewonnen door Adne Koster voor Mattanje Woets en Tijs Dekker. 

Jelle Bouma (Houtigehage) reed achter de beide koplopers en het achtervolgende groepje van drie naar een keurige zesde plaats. Het was in het nog prille seizoen de tweede toptien klassering voor de debutant 'fan de Skoallewyk'. In het Zeeuwse Bruinisse belandde hij met een vierde stek net naast het podium.

Bij de amateurs was Klaas Poortinga de snelste voor Dennis Steverink en Cor van Leeuwen.

In het Opsterlandse dorp had Wielerstichting Ureterp de zaken weer professioneel voor elkaar en kon in het dorpshart een talrijk opgekomen publiek verwelkomen. Jammer was het dat de regen in de tweede helft van de koers enigszins spelbreker was.

In het verleden werden in het dorp van wielernestor Henk Hoekstra, die in 1959 de 1e ronde won, veel verschillende wieleractiviteiten georganiseerd. Met een serie nationale veldritten, de finale van de nationale clubcompetitie, het kleine NK, een aankomst van Olympia’s Tour en de Henk Hoekstra Classic voor toerfietsers timmerde Wielerstichting Ureterp behoorlijk aan de weg.

 

 

 
Button