Nieuwsarchief
/

Ronde van Groningen gaat niet door in 2021

daniel-elzinga-svenn19-

Ronde van Groningen gaat niet door in 2021

De Ronde van Groningen kan dit jaar geen doorgang vinden. Het is momenteel niet mogelijk om deze vrije klassieker voor elite/beloften op korte termijn te organiseren binnen de strenge voorwaarden voor sportevenementen, zoals die gelden binnen het huidige corona beleid. De wedstrijd van vorig jaar was toen één van de laatste sportevenementen die wel doorgang vond voor de eerste lockdown. Tijmen Eising won deze editie.

De organisatie heeft vanwege alle onzekerheden besloten de wedstrijd ook niet later in 2021 te organiseren, omdat de klassieker als voorjaarswedstrijd het best tot zijn recht komt. De wedstrijd was voorzien voor zaterdag 20 maart. Usquert was de geplande start- en finishplaats.

Ook Olympia’s Tour verschoven naar 2022

De organisatie van de oudste etappekoers van Nederland heeft lang ingezet op een editie van 9 tot en met 12 maart, maar er is momenteel geen enkel perspectief om een wielerwedstrijd in de openbare ruimte te organiseren voor (deels) amateursporters.

De organisatie heeft moeten besluiten dat de volgende uitgave van Olympia’s Tour daarmee plaats gaat vinden in het voorjaar van 2022. Een verhuizing naar later in het jaar staat niet garant voor het deelnemersveld dat past bij het statuur van de ronde. Naar verwachting zal de ruimte op de internationale kalender namelijk te gering zijn om een goede plek en daarmee de komst van de sterkste teams en renners op continentaal niveau en bij de clubs te garanderen.

Daarmee wordt de wedstrijd voor het tweede jaar op rij niet verreden.

 
Button