Nieuwsarchief
/

Profronde op zaterdag 2 oktober

Profronde op zaterdag 2 oktober

De Profronde van Surhuisterveen wordt dit jaar op zaterdag 2 oktober georganiseerd. Het wielercomité heeft de knoop doorgehakt. Het wielerspektakel staat nu enkele dagen na de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg op de kalender. 

We hebben met alle betrokkenen naar een alternatieve datum gezocht. Zaterdag 2 oktober is wat ons betreft perfect. Alle grote wedstrijden en het WK hebben we dan gehad, renners zijn beschikbaar en de wielerkalender biedt ons deze ruimte. We hebben het besluit genomen na overleg met het gemeentebestuur van Achtkarspelen, de KNWU, renners en andere betrokkenen. We hopen op de komst van de olympisch- en de wereldkampioen. En uiteraard de toppers uit de Tour de France.

Daarnaast zal ook sportief afscheid worden genomen van wielerfenomeen Pieter Weening uit Harkema. In overleg met Pieter Weening, winnaar van etappes in de Tour de France, Giro én de Profronde van Surhuisterveen, wordt een aantal oud-collega’s uitgenodigd om het afscheid luister bij te zetten. Het gaat om oud-collega’s die inmiddels zijn gestopt, maar ook om nog actieve coureurs.

De Profronde van Surhuisterveen start 2 oktober in de namiddag. 

 
Button