Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Patrick Bos wint Paasronde van Ureterp

18-04-2017

Patrick Bos won Tweede Paasdag de Ronde van Ureterp. De renner uit Deventer kreeg bij de elite en beloften John Meeuwisse uit Erica (2e) en Wessel Piersma uit Groningen (3e) mee op het podium. De Ronde van Ureterp is traditiegetrouw de aftrap van het Friese criteriumseizoen.

De verdere uitslag:

1.     Robert de Vries, Zwolle

2.     Jasper Plender, Almelo

3.     Hartthijs de Vries, Kollum

4.     Melvin Bos, Sint Pancras

5.     Joakim Zuidema, Dokkum

6.     Niels Goeree, Borger

7.     Chiel Smit, Zuidwolde

Bij de nieuwelingen was de overwinning in Ureterp voor Axel van der Tuuk uit Assen. De Drent won voor Mike Schuch uit Leek en Mathijs Varweg uit Hardenberg, die de sprint van het peloton won. Aldert van der Veen uit Wijnjewoude werd zevende en Tjipke Bosma uit Kollumerzwaag tiende.

De wedstrijd voor amateurs/sportklassen en junioren kende een groot deelnemersveld van 115 vertrekkers. Het leverde een boeiende koers op die uiteindelijk in een massasprint werd beslist. Cor Visser uit Gytsjerk won voor Arthur Helder uit Ommen en Tom Terpstra uit Groningen. Sebastian Vester uit Drachten greep met zijn vierde stek net naast het podium. Jack Kuper uit Dokkum en Peter Bakker uit Bolsward reden zich met een zesde en negende stek ook nog in de top-tien.

Foto: Willy Wilpstra, hoffotograaf van WIeler Stichting Ureterp