Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Patrick Bos nieuwe piloot Olympisch kampioen Tristan Bangma

20-04-2017

Patrick Bos is de nieuwe piloot van Olympisch kampioen Tristan Bangma uit Donkerbroek. Bos won paasmaandag de Ronde van Ureterp.

Na de Paralympische Spelen in Rio moest de renner van wielervereniging Home Center Kapenga op zoek naar een nieuwe piloot. Teun Mulder met wie Bangma Olympisch goud won, stopte na een imposante carrière en koos voor een baan bij de politie.

Met Bos heeft de Stellingwerver opnieuw een allrounder als tandempiloot, die zowel op de baan als op de weg uit de voeten kan. De in Deventer woonachtige Bos nam deel aan twee paralympische spelen en won twee keer brons.

Bangma, onlangs gestart met de opleiding Marketing en Communicatie aan het Johan Cruijff College in Nijmegen, heeft met zijn nieuwe piloot ondertussen al twee nationale titels op zak. Op de baan in Alkmaar veroverde het tweetal zowel de titel op de 1 kilometer tijdrit als op de 4 kilometer achtervolging.

Begin dit jaar werd Banga gekozen tot Fries parasportman van 2016. Enkele weken geleden volgde zijn benoeming tot ambassadeur voor het Fonds Gehandicapten Sport en para-cycling.

Meer informatie op www.tristanbangma.nl