Nieuwsarchief
/

Björn Bakker wint Lus van Roden; Sille Hut 2de

Björn Bakker wint Lus van Roden; Sille Hut 2de

Foto DBA - Het toptrio van de 50ste Lus van Roden Sjors Dekker, winnaar Björn Bakker en Adne Koster geflankeerd door de rondemissen.

Björn Bakker won zaterdagavond de 50ste Lus van Roden; Sille Hut uit Boelenslaan werd knap tweede bij de junioren. 

Bakker reed in de finale van de jubileumeditie van de Lus van Roden weg met ploegmaat Harry Sweering (Sneek), Sjors Dekker (Tynaarlo), thuisrijder Adne Koster en Jelte Krijnsen (Bolsward). In de eindsprint was Bakker duidelijk de sterkste voor Sjors Dekker en Adne Koster. Krijnsen en Sweering werden respectievelijk vierde en vijfde. Gerrie van Lingen (Twijzelerheide) werd zevende en Stef Krul (Tjalleberd) werd 14e. 

Bij de junioren reed Sille Hut uit Boelenslaan een sterke wedstrijd. De renner van wv Kapenga - Home Center moest in de eindsprint van de kopgroep zijn meerdere erkennen in Karst Hayma. Stijn Geersing werd derde. Jelrik Hiemstra (Drachten) reed zich eveneens knap in de top-tien en werd achtste. Thomas Matahelumual (Drachten) werd 16e.

In de 41ste ronde van Kloosterburen waren er overwinningen voor Styn Westra (Augustinusga) bij de nieuwelingen-meisjes en Joakim Zuidema (Drachten) bij de amateurs. Cor Visser werd zesde.

In de klassieker de Omloop der Zeven Heuvelen in Berg en Dal reed Tjalle de Bruin naar een negende plaats. 

De Bruin baarde zondag jl. opzien in La Marmotte, een roemruchte kuitenbijter over vier Alpenreuzen - onder andere de Galibier - met aankomst op Alpe d’Huez. Tjalle was daar de snelste beloftenrenner ooit en de op een na snelste Nederlander ooit. ,,Misschien is dit een mooi visitekaartje voor profteams.’’

In de Omloop van Nijeveen, gewonnen door Peter Schulting, reden Harry Sweering (6e), Jelte Krijnsen (7e) en Stef Krul (10e) zich in de top-tien. Jorrit Bergsma, terug in de koers, werd 12e. In Obdam reed Jelte Krijnsen zondag naar een zevende stek.

Foto DBA- Sille Hut, de nummer twee in de Lus van Roden voor junioren.