Nieuwsarchief
/

Bauke Mollema wint 58ste Trofeo Laigueglia

Bauke Mollema wint 58ste Trofeo Laigueglia

Bauke Mollema wint 58ste Trofeo Laigueglia

Bauke Mollema won solo de 58ste editie van de Trofeo Laigueglia. De Italiaanse openingskoers over 202 kilometer voerde de renners langs de Ligurische kunst.

Het was voor Mollema al de tweede zege in het nog jonge seizoen. Eerder won hij, eveneens solo, de 1e etappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var. In het eindklassement van de driedaagse Franse koers werd hij derde.

Mollema maakt in de finale deel uit van een sterke kopgroep met onder meer Tourwinnaar Egan Bernal, Mikel Landa, de jonge Belg Mauri Vansevenant, de Fransman Clément Champoussin en de winnaar van vorig jaar de Italiaan Giulio Ciccone, Trek-Segafredo ploegmakker van Mollema.

Mollema maakte een ijzersterke indruk. Zo’n zestien kilometer voor de meet ontsnapte uit de kopgroep met nog de beklimming van de Capo Meie voor de boeg. Op de top had de Groninger 30 seconden voorsprong. Alle tegenaanvallen met name van Bernal werden geneutraliseerd door Ciccone. De doelstelling van Mollema aan het begin van het seizoen was ‘vroeg in het seizoen winnen’. Met twee overwinning ligt Mollema stevig op koers. 'Dit is supermooi om hier te winnen. Het parcours lag me goed en bovendien stonden we hier vandaag met een sterke ploeg aan het vertrek.' Het komende weekend is opnieuw Italiaans gekleurd voor Mollema. Zaterdag rijdt hij Strade Bianchi en zondag staat hij aan het vertrek van de GP Industria & Artigianato. Dan gaat even de riem eraf en daarna wordt het vizier gericht op de Giro d' Italia met daar voor de Ardense klassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. 

Tweede in de Trofeo Laigueglia werd Egan Bernal voor Mauri Vansevenant.

 
Button