Nieuwsarchief
/

Axel van der Tuuk wint Ronde van Ureterp

Axel van der Tuuk wint Ronde van Ureterp

Foto BDA - Björn Bakker relext voor de start reed naar een keurige tweede plaats.

Axel van der Tuuk won paasmaandag de traditionele opening van het criteriumseizoen in Ureterp. De 20-jarige Assenaar van Team Metec-Solarwatt troefde na 80 kilometer in de sprint de beide renners van het John Deere Cyclingteam, Björn Bakker (Wijnjewoude) en Redmar Dijkkman (Lutjegast), af in de sprint. 

Het drietal ging al vroeg in de wedstrijd op avontuur met Bram Kras uit Zwaag. De Noordhollander moest echter in de tweede helft passen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Mark Prinsen (Heerenveen) voor Marcel Fröse (Emden Dld.) en Bram Kras.

De toptien: 1. Axel van der Tuur; 2. Björn Bakker; 3. Redmar Dijkman; 4. Mark Prinsen; 5. Marcel Fröse; 6. Bram Kras; 7. Joeri Fledderus (Drouwen); 8. Niels van der Gracht (Annen); 9. Sven de Haan (Zuidlaren) en 10. Aldert van der Veen (Wijnjewoude).

Bij de amateurs was de winst voor Glenn van Nierop (Wieringerwerf) voor Tim Nederlof (Hardenberg) en Joakim Zuidema (Drachten). 

Bij ID Cycling won de Fryske Tandem Leon Brinksma met piloot  Benny van der Kooi.

Het actieve Wielerstichting Ureterp kan terug zien op een geslaagd evenement. Drie starts, schitterend weer en goede deelnemersvelden.

 

 

 

 
Button