Nieuwsarchief
/

Overwinningen voor Bas Luca de Vries, Mark Prinsen en Danijel Agricola

Overwinningen voor Bas Luca de Vries, Mark Prinsen en Danijel Agricola

Foto DBA - Bjorn Bakker in Gorredijk nipt geklopt door Mark Prinsen.

Drie Friese renners waren dit weekend succesvol. Bas Luca de Vries (Kollum) won zaterdagavond de 38e Omloop van Bedum. De renner van wv Kapenga Homecentrum won solo. In de finale reed hij weg met de Duitser Alexander Hotte (Bremen) en Jarno Gmelich Meijling (Almere), de nationale kampioen bij elite zonder contract. In de voorlaatste ronde sloeg hij zijn slag en won zijn eerste criterium bij de elite/beloften. Jan Bakker (Heerenveen) sprintte naar een vijfde stek achter Roy Eefting.

In Gorredijk was Mark Prinsen (Heerenveen) de rapste. Bjorn Bakker (Heerenveen) werd tweede en Tijmen Snel derde.

Bij de nieuwelingen was er een thuisoverwinning voor Danijel Agricola (Terwispel) voor Ruud Junior Nagengast (Beilen). Thomas Huitema werd vierde en Mads de Roos achtste.

In de Luba Ladies Classic in Noordwijk werd Anouska Koster (De Westereen) nipt geklopt door Femke Merkus. De Jumbo-Visma renster was na een lange periode zonder koersen en een geslaagde hoogtestage terug in koers. "Ik sprong mee met een poging van Femke Markus. Samen trokken we flink door, want we wilden niet dat de achtervolgende groep met onder andere Lorena Wiebes terug kwam”, aldus Anouska over het koersverloop.

Het leidende duo liep twee minuten uit, maar zag hun voorsprong in de laatste twee ronden snel terug lopen. “Door de harde wind moesten we stevig aan de bak om vooruit te blijven. Femke speelde in de laatste kilometers het ploegenspel en kwam niet meer op kop. Ik probeerde haar nog twee keer te verrassen met een demarrage, maar raakte niet weg. In de sprint was Femke de snelste. Toch ben ik heel tevreden met mijn koers. Ik heb een goed gevoel zo kort na de hoogtestage en kon hier weer mooi wat koershardheid opdoen richting de nationale kampioenschappen”, sloot Anouska af. Komende woensdag NK tijdrijden in Emmen en zaterdag NK weg op de VAM-berg. Op 17 seconde werd Anneke Dijkstra (Olterterp) knap derde. De sprint van het peloton op 28 seconden werd gewonnen door Lorena Wiebes.

In de klassieker Midden-Brabant Poort Omloop in Gilze werd Hartthijs de Vries (Kollum) nipt geklopt door de Let Martin Pluto.

In Nieuwedijk werd Sille Hut (Boelenslaan) zesde en Jelrik Hiemstra (Drachten) veertiende. De winst was voor Thijs Kortes. 

 

 

 
Button