Nieuwsarchief
/

Ook geen Omloop van Trynwâlden en Slag om Norg in 2021

Ook geen Omloop van Trynwâlden en Slag om Norg in 2021

Foto BDA - Podium Omloop van Trynwâlden 2019 v.l.n.r. Marien Bogerd, René Hooghiemster en Henk Bos.

Net als in 2020 wordt ook dit jaar de Omloop van de Trynwâlden niet verreden. De wedstrijd stond voor zaterdag 4 september a.s. op de kalender.
‘Na enig wikken en wegen hebben wij als bestuur van Stichting Wielerpromotie Trynwâlden - unaniem - besloten de Omloop van Trynwâlden dit jaar opnieuw niet door te laten gaan wegens de onzekerheid rondom het coronavirus. Ondanks het feit dat er weer wat perspectief is, denken wij dat de Omloop dit jaar nog te vroeg komt. Voor de tweede keer op rij de Omloop afgelasten is spijtig, maar wel de enige juiste beslissing, denken wij. We hopen in oktober, binnen de dan geldende maatregelen, wel een mountainbiketocht te kunnen organiseren. In 2022 is het de bedoeling dat er op de eerste zaterdag van september traditiegetrouw weer een Omloop op het programma staat in Oentsjerk en omstreken!’

De Omloop van Trynwâlden 2019 werd gewonnen door thuisrijder René Hooghiemster. De tegenwoordig in Sneek woonachtige Trynwâldster was in de finale te sterk voor Marien Bogerd uit Kootwijk. Henk Bos uit Drachten werd derde.

Het was de laatste overwinning voor Hooghiemster die in het voorjaar van 2020 betrokken was bij een ongeval in een afdaling op Mallorca. Na een lange revalidatie besloot Hooghiemster te stoppen met koersen.

Ook de Vittoria Slag om Norg gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dit is besloten na overleg met burgemeester Klaas Smid van de Gemeente Noordenveld. De Slag zou dit jaar verreden worden op zondag 11 juli. De wedstrijd over verharde en onverharde wegen stond op de internationale (UCI) kalender.

Ook de Gouden Pijl in Emmen is afgelast. Het Na-Tourcriterium op de flanken van de Hondsrug zou op de eerste zondag na de Tour de France worden verreden, zondag 25 juli. 

 
Button