Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Online inschrijving Pieter Weening Classic geopend

24-06-2017


Op zaterdag 22 juli a.s. wordt de 12e Pieter Weening Classic verreden. Start en finish zijn wederom op het Torenplein, natuurlijk opnieuw omgetoverd tot een gezellig wielerplein. Jack Bouw, verantwoordelijk voor het toerfietsen binnen Stichting Wielercomité Surhuisterveen, en zijn enthousiaste kompanen hebben er weer voor gezorgd dat er fraaie routes worden uitgezet. ?Wij hebben een vijftal compleet nieuwe en unieke fietsroutes gemaakt?, vertelt Jack Bouw. ?Voor elk wat wils was onze opzet. Zo is er een familietocht over 25 kilometer en een 40 kilometer route, zeer geschikt voor elektrische fietsen.? Naast het online inschrijven is het natuurlijk ook mogelijk zich op de dag zelf ter plaatse aan te melden. Voordeel van online inschrijven is dat er via IDeal kan worden betaald en dat er extra snel kan worden gestart. Informatie over deze unieke tocht is er ook te vinden op www.ntfu.nl en www.fietssport.nl

Voor de tweede keer krijgt de 40 kilometer rit  de naam Alyda Norbruis Classic. Als voorbeeld voor veel kinderen met een beperking zet Alyda zich in om medekoplopers in de sport te krijgen middels de Stichting Kopgroep Alyda. Vorig jaar was ze zelf aanwezig en reed samen met een groep van 40 personen de 40 kilometer route. Alyda wil haar verhaal graag vertellen op scholen, bij sportverenigingen, maar ook bij bedrijven en bij serviceclubs. ?Wij zijn blij dat Alyda haar neem heeft verbonden aan de Pieter Weening Classic?, zo wil Bouw graag nog even kwijt.

Pieter Weening won in 2005 de Touretappe van Pforzheim naar Gérardmer. Reden voor het Wielercomité om Tourdebutant Pieter te eren met een eigen classic. In 2017 wordt de Pieter Weening Classic al weer voor de twaalfde keer verreden. Weening rijdt momenteel voor Roompot NL Loterij na eerder te zijn uitgekomen voor de ploegen van Rabobank (maar liefst 13 jaar) en Orica GreenEDGE (4 jaar).

 

 

Home Center Woonboulevard