Nieuwsarchief
/

Hos Oil Omloop van Ooststellingwerf finalewedstrijd clubcompetitie mannen

Hos Oil Omloop van Ooststellingwerf finalewedstrijd clubcompetitie mannen

De Omloop van Ooststellingwerf is de finalewedstrijd van de nationale KNWU clubcompetitie mannen 2023. De wedstrijd staat op de kalender voor zondag 17 september 2023. De reeks omvat vijf wedstrijden.

Met HOS Oil Multi energie & mobiliteit uit Surhuisterveen heeft de Omloop van Ooststellingwerf een hoofdsponsor en naamgever binnengehaald.

De wedstrijd wordt verreden binnen de grenzen van de gemeente Ooststellingwerf. De start van de 168,9 kilometerlange wedstrijd is op de Boerestreek in Appelscha voor Fietsservice Kramer. Na een aanloop komen de renners op een parcours van 20,8 kilometer dat acht keer gereden gaat worden. De finishstreep is getrokken in Oosterwolde op de Nanningaweg voor slagerij Lieuwe Nicolai (aan de Opsterlandse Compagnonsvaart). 

Voor het eerst wordt in Friesland de finale van de Nationale Loterij Clubcompetitie verreden. De primeur is voor de oranisatie in Ooststellingwerf. Meer informatie op www.omloopvanooststellingwerf.nl. 

Clubcompetitie mannen 2023

08/04 Zuiderzee Ronde

14/05 Omloop om Simpelveld

01/07 Ploegentijdrit Gilze

16/09 Finale CC Omloop Staverden

17/09 Finale CC Omloop van Ooststellingwerf

De 2e Bloeizone Elfsteden Friesland Race, een UCI 1.1. wedstrijd, staat voor zondag 5 maart 2023 op de internationale kalender. Een dag na de internationale Ster van Zwolle.

 
Button