Nieuwsarchief
/

Noorderrondrit maakt etappeschema Olympia's Tour compleet

Noorderrondrit maakt etappeschema Olympia

Met de rit Bafllo-Baflo is het etappeschema van Olympia’s Tour compleet. Deze in schaats- en wielerkringen bekende Noorderrondrit zal als tweede etappe van de oudste etappekoers van Nederland dienen en op donderdag 21 maart worden verreden. De 141 kilometer lange rit start om 12.30 uur aan de Havenweg in Baflo en finisht omstreeks 15.45 uur aan de Hammelandsterweg in diezelfde plaats. 

Olympia’s Tour start in 2024 in Noord- Holland (Medemblik) en eindigt in het Gelderse Tiel.
De Noorderrondrit is een begrip in Groningen. Niet alleen vanwege de natuurijsklassieker die in 1997 voor het laatst werd verreden en op de woensdag na de Elfstedentocht gewonnen werd door de Brabander Arnold Stam. De Noorderrondrit si ook bekend vanwege de 144 kilometer lange fietsrit welke volledig bewegwijzerd is. ‘’Door het verrijden van een etappe als de Noorderrondrit in Olympia’s Tour willen we de Noorderrondrit in ere houden als cultureel erfgoed van de provincie Groningen. Met een etappe van Olympia’s tour kunnen we de Noorderrondrit levendig houden en een aanjager zijn voor recreatief en sportief fietsen in onze provincie’’ laat Ludy Bultena namens de Noorderrondritten weten.

Jolanda Langeland van Fietscommunity Groningen is al even enthousiast. ‘’We zijn trots dat één van de oudste wielerrondes verreden gaat worden over de route van de Noorderrondritten en we hiermee Groningen echt op de (fiets)kaart kunnen zetten.’’ De Fietscommunity Groningen is een netwerk van overheden, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties en zelfstandigen die samenwerken en kennisdelen om bestaande fietsprojecten te verbinden en nieuwe fietsinitiatieven te ontwikkelen.

De organisatie van Olympia’s Tour is erg tevreden met een etappeschema door de Provincies Noord-Holland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. ‘’Het niet opnemen van een heuveletappe en de tijdrit zijn bewuste keuzes. Zo houden we de wedstrijd vijf dagen open zonder dat er gewacht wordt op één bepaalde sleuteletappe. Met etappes in Noord-Holland en Groningen brengen we de wielersport terug in gebieden waar de laatste jaren geen klassiekers zijn geweest. Zo zorgen we voor wielersport in geheel Nederland. Het is vijf dagen ouderwets vechten om een plekje in de eerste waaier en het zullen prachtige selectieve etappes worden.’’

Olympia’s Tour 2024:
Woensdag 20 maart Medemblik – Medemblik 144,9 km
Donderdag 21 maart Baflo – Baflo 141,3 km
Vrijdag 22 maart Assen – Roden 140,8 km
Zaterdag 23 maart Gieten – Ruurlo 168,2 km
Zondag 24 maart Neede – Tiel 188,3 km
Totale afstand 783,5 km.

Bron: olympiastour.com

 
Button